EkonomiGenelTürkiye

Memur maaşlarında hesaplama değişti! Ayrıntılar açıklandı!

MEMUR MAAŞLARI YENİ SİSTEMLE NASIL HESAPLANACAK?

Mehmet Şimşek’in Açıklamaları

Memurların maaş zammı hesaplamasında değişikliğe gidileceği, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından ilk olarak açıklanmıştı. Buna göre, memurların maaşlarına enflasyon rakamları yerine hedeflenen enflasyon rakamları üzerinden zam yapılacaktır.

Tepkiler ve Yeni Sistem

Bu yeni sistem, eleştirilere rağmen ekonomi yönetimi tarafından ısrarla benimsenmektedir. Eleştirilerin nedeni ise bugüne kadar belirlenen enflasyon hedeflerinin gerçekleşmemesidir. Devletin belirlediği hedeflerin gerçekleşmeyişi, bu hedefler üzerinden maaş zamlarının yapılmasının haksızlık olduğu eleştirilerine sebep olmaktadır.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın Açıklaması

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, bugün önemli bir açıklama yaparak memur maaşlarına dair bilgiler verdi. Işıkhan’a göre, en düşük memur maaşı Ocak 2024’te 33.000 TL’yi aşacak ve yaklaşık olarak yüzde 50 oranında artış yaşanacaktır.

Bakan Işıkhan, memur maaşlarına zam konusunda “Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50’ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır” dedi.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan aynı zamanda memur maaşlarına uygulanacak zammın hesaplamasına ilişkin sistem değişikliğinden de bahsetti. Yeni sistemde, maaş zammı hesaplamaları bugüne kadar gerçekleşen enflasyon üzerinden değil, hedeflenen enflasyona göre yapılacak.

Enflasyon Hedefleri

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında belirlenen enflasyon hedefleri bulunmaktadır. 2023 yılı sonunda yüzde 65 oranında enflasyon hedeflemesi yapılırken, memur maaş zamlarında bu oran kullanılmayacaktır. Bunun yerine, 2024 yılında hedeflenen yüzde 33 oranındaki enflasyon hedefi üzerinden zam hesaplaması yapılacaktır. Bu da memur maaşlarının bir kısmının kısıtlanmasına neden olabilecektir.

Memur maaşlarında hesaplama değişti! Ayrıntılar açıklandı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.