EkonomiGenelTürkiye

En Ucuz İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar: TEB ve QNB Finansbank Açıkladı

TÜRKİYE’DE İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZLERİ YÜKSEK!

Türkiye’de ihtiyaç kredisi kullanmanın maliyeti oldukça yüksek bir seviyeye çıktı. Merkez Bankası faiz artırımı yaptıkça bankalar da kredi faizlerini yükselttiler. Yeni ekonomi yönetiminin enflasyon ile mücadelede ana şifresi olan kredileri azaltmaya hizmet eden bu uygulama ile ihtiyaç kredisi kullanmak da güç bir hale geldi. Nakit sıkışıklığı yaşayanlar ihtiyaç kredisi kullanmak isterlerse yüksek maliyetleri göze almak durumundalar.

EN DÜŞÜK FAİZLİ İHTİYAÇ KREDİLERİ NEREDE?

En düşük faizli ihtiyaç kredilerinin önemi hiç bu kadar anlamlı olmamıştı. Kredi faizleri arasındaki fark artık çok daha geniş bir aralıkta bulunuyor. Bu aralıktan dolayı kredi maliyetleri arasında da fark ortaya çıktı. Bu fark ile karşılaşmak istemeyenler ise düşük faizli kredi veren bankaları araştırıyorlar.

BANKALARIN İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANLARI

  • Kamu Bankaları: Türkiye’deki kamu bankalarının ihtiyaç kredisi faiz oranları oldukça yüksektir.
  • Özel Bankalar: Bazı özel bankalar ise yüzde 4 ve 5 seviyelerinde ihtiyaç kredisi faizi uygulamaktadır.
  • QNB Finansbank ve TEB: Bankacılık piyasasının ihtiyaç kredisi faiz ortalamalarının altında müşterilerine ihtiyaç kredisi veren bankalar QNB Finansbank ve TEB’dir.

36 AY VADELİ İHTİYAÇ KREDİSİ

İhtiyaç kredisi çekmek isteyenlere bankaların uyguladığı bazı ortak kurallar bulunuyor. Bu kurallar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından belirleniyor ve bankalar bu kurallara uymak durumundadırlar. İhtiyaç kredisi verilirken en fazla 36 ay vadeli kredi kullanılabilmektedir. 36 ay vadeli ihtiyaç kredileri 50.000 TL’ye kadar olan tutarlar için geçerlidir. Daha yüksek tutarlı ihtiyaç kredisi talep edenler ise 50.000 TL ile 70.000 TL arasındaki kredileri 24 aya kadar vade ile kullanabilirler.

TEB 50.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET TABLOSU!

TEB müşterileri aylık yüzde 3 oranında faiz ile 36 ay vadeli 50.000 TL ihtiyaç kredisi kullanabilirler. Bu kredinin aylık taksiti ise 2.607 TL olarak hesaplanmaktadır.

QNB FİNASBANK 50.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET TABLOSU!

QNB Finansbank müşterileri aylık yüzde 2,59 oranında faizle ihtiyaç kredisi kullanabilirler. 36 ay vadeli 50.000 TL ihtiyaç kredisinin aylık taksiti 2.417 TL olarak hesaplanmaktadır. Bu kredinin toplam maliyeti ise 87.023 TL’dir.

En Ucuz İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar: TEB ve QNB Finansbank Açıkladı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.