EkonomiGenelTürkiye

TOKİ’den Yeni Kampanya Duyuruldu: Başvurular 19 Ekim’e Kadar

TOKİ Yüzde 25 İndirim Kampanyası İle Ev ve İş Yeri Alıcılarına Fırsat Sunuyor

Türkiye’nin en büyük konut inşaat projelerinden biri olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yeni bir kampanya başlattı. Bu kampanya ile peşin ödeme seçeneği sunulan vatandaşlar, ev ve iş yerlerinde yüzde 25 indirimden faydalanabilecekler.

Yeni Kampanya Detayları

TOKİ, Haziran 2022 tarihinden önce inşa edilen iş yerleri ve konutlar için yüzde 25 indirim uygulama kararı aldı. 21 Eylül Perşembe günü başlayan kampanya kapsamında borcu bulunan vatandaşlar 19 Ekim’e kadar başvuru yapma fırsatına sahiptirler.

Yüzde 25 İndirim Fırsatı

Başvurularını kampanya süresi içinde yapan vatandaşlar borçlarını yüzde 25 daha az ödeme fırsatı elde edeceklerdir.

Kampanyadan Nasıl Faydalanabilirsiniz?

Kampanyadan bütün borç bakiyesini kapatamayanlar da yararlanabilir. Borcun tamamını ödeyemeyen vatandaşlar, borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmaması koşuluyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasından faydalanabileceklerdir.

Yapılandırma Şartları

Kampanyaya dahil edilen projelerdeki ev ve iş yeri alıcıları için bazı şartlar bulunmaktadır. Başvuru tarihine göre, borçlarını tamamen kapatmış olmaları gerekmektedir. Ayrıca, geriye dönük taksit veya emlak vergisi borcu olmamalıdır.

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için zaman sınırlamaları da bulunmaktadır. Ödeme taksitleri en geç 2022 yılının Haziran ayı sonuna kadar başlamış olmalıdır. Taksit sayısı 12 aydan az olan alıcılar kampanyadan yararlanamayacaktır.

Kampanyadan faydalanmak isteyen ev ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’ni imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilirler. Böylelikle indirimden yararlanma hakkına sahip olabilirler.

TOKİ'den Yeni Kampanya Duyuruldu: Başvurular 19 Ekim'e Kadar

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.