EkonomiGenelTürkiye

Cumhurbaşkanı müjdesi: Başvuru sahiplerine minimum 850 TL trink para yapılacak!

Cumhurbaşkanı müjdesi hayata geçirildi! Bakan açıkladı, başvuru sahiplerine en az 850 TL trink para yatacak

Geçim derdi her geçen gün ağırlaşan vatandaşlara devlet sosyal yardım ödemeleri ile destek olmaya devam ediyor.

Aile Destek Paketi Süresi Uzatıldı!

Devletin ödemiş olduğu sosyal yardımlar arasında yer alan Aile Destek Paketi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşması ile müjde vermiş ve süreyi uzattıklarını duyurmuştu. Milyonlarca kişinin yararlandığı ödemeler hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş son dakika açıklamasında bulundu.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ AĞUSTOS 2023 YATTI MI, NE ZAMAN YATACAK?

Aile destek ödemesi başvurusu yapan kişilere sosyal destek ödemeleri her ay düzenli olarak yatırılırken Ağustos ayı ödemesi için beklenen açıklama geldi. Açıklamayı en üst kademeden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaparken tarih ilan edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, yaptığı açıklamasında, “Türkiye Aile Destek Programı’nın uzatıldığı müjdesini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay vermişti. Hazırlanan takvime göre ilgili ödemeler Ağustos ayının 15’inde hesaplara aktarılmaya başlanacak” diyerek Ağustos ayının 15’i itibari ile ödemelerin hesaplara yatırılacağını ifade etti.

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayımlanan açıklamada “Aşırı yoksulluk sınırının altında kalan vatandaşlarımızın sosyal yardım sistemine dâhil edilerek aşırı yoksulluktan kurtulmaları ve çalışan yoksulluğu, emekli yoksulluğu gibi durumlarla karşılaşan vatandaşlarımız ile düzenli sosyal yardım programlarımız özelinde belirlenen tematik şartları taşımadığı için bu yardımlardan faydalanamayan belirli bir gelir seviyesinin altındaki vatandaşlarımızın da desteklenmeleri amacıyla yürütülen yardım programı kapsamında yalnızca gelir kriteri dikkate alınmak suretiyle 3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza nakdi destek sağlanmaktadır” denilerek söz konusu yardımın detayları açıklandı.

Aile Destek Ödeme Miktarları

Söz konusu paketinde;

Program kapsamında hane içinde kişi başına düşen aylık geliri;

• 450 TL ve altı olan hanelere aylık 1.250 TL,
• 450 TL üzeri – 911,15 TL ve altında olan hanelere aylık 1.100 TL,
• 911,15 TL üzeri – 1.372,30 TL ve altında olan hanelere aylık 950 TL,
• 1.372,30 TL üzeri – 3.800,78 arasında olan hanelere ise aylık 850 TL ödeme yapılacak.

Başvurular ise e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Cumhurbaşkanı müjdesi: Başvuru sahiplerine minimum 850 TL trink para yapılacak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.