EkonomiGenelTürkiye

Evde Bakım Maaşı Yatan İllerin Listesi Açıklandı

**Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Hakkında Son Dakika Bilgileri**

Evde bakıma muhtaç hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların yakınlarına yönelik yapılan bu ödemeler, her ay düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Bakanlık, evde bakım maaşı ödemelerinin hesaplara geçmesi için PTT’yi görevlendirmiş durumda.

**15’inden İtibaren IBAN Numaralarına Yatırılacak**

Evde bakım maaşı ödemeleri, Ekim ayının 15’inden itibaren başlamış olup, 17, 18, 19 ve 20 Ekim tarihlerinde IBAN numaralarına yatırılacak. Bu ödemeler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahir Özdemir Göktaş tarafından yapılan son dakika açıklamasıyla duyuruldu. Evde bakım maaşı, 2006 yılından bu yana evde bakıma muhtaç hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların bakımını üstlenen aile bireylerine ödeniyor.

**Yapılan Zamla 5.098 TL’ye Yükseltildi**

Evde bakım maaşı miktarı ise her 6 ayda bir memur maaş katsayısı oranında artırılıyor. Ocak ve Temmuz dönemlerinde 4.336 TL olarak ödenen maaş, yapılan zamla birlikte 5.098 TL’ye yükseltildi. Bu zam sayesinde evde bakım maaşı alan kişiler, Aralık ayına kadar ödemelerini 5.098 TL olarak alacaklar.

**Detaylı Bilgilere E-devlet ve Bakanlık Sitesi Üzerinden Ulaşabilirsiniz**

Evde bakım maaşı ödemeleri ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için vatandaşlar, e-devlet üzerinden sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirler. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesini ziyaret ederek de bu konudaki güncel bilgilere ulaşabilirler. Bu ödemeler, evde bakıma muhtaç vatandaşların ve ailelerinin yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlayan önemli bir sosyal yardım programı olarak devam etmektedir.

(Word Count: 189)

Evde Bakım Maaşı Yatan İllerin Listesi Açıklandı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.