EkonomiGenelTürkiye

Okul çantası tamiri başladı: Fiyatlar koşullarını zorluyor!

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Yeni Okul Yılında Ebeveynler Eskisini Tamir Ettiriyor

Yaklaşan eğitim-öğretim yılı için haftalar öncesinden başlayan okul alışverişi sezonuna rağmen satışlarda durgunluk yaşanıyor. Yüksek enflasyon, gelen zamlar ve döviz kurlarındaki hareketlilik, okul çantalarını da etkiledi. Bu sene okul çantası fiyatları 700-1000 TL’yi bulunca ebeveynler, eski çantalarını tamir ettirerek yeniden kullanmaya başladı.

Çanta Tamiri İşinde Uzun Süredir Hizmet Veren Bir Usta

Mehmet Yurtoğlu isimli çanta tamircisi, yaklaşık 20 yıldır çanta tamiri işiyle uğraştığını belirtti. Anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, son haftalarda iş yoğunluğunun arttığını söyledi.

VATANDAŞLARIN ALIM GÜCÜNDE DÜŞÜŞ

Yurtoğlu, “Okulların açılmasına kısa bir süre kaldı. Vatandaşların durumu ortada. Alım güçleri düşük. Bu sene çantaların fiyatı da oldukça arttı. Bu durumda iş yoğunluğumuz da arttı” dedi.

Ekonomik sorunlar nedeniyle vatandaşların çantalarını tamir ettirmeyi tercih ettiğini belirten Yurtoğlu, çanta tamir fiyatlarının değişkenlik gösterdiğini anlattı.

Çanta tamiri işinde haftanın altı günü çalıştığını söyleyen Yurtoğlu, çanta tamir fiyatları hakkında şunları söyledi:

“Çanta tamiri çanta türüne göre değişkenlik gösteriyor. Bir çantanın tamirini 50 liraya yapabilirken, bazı çantaları 120 liraya tamir ediyorum. Çantanın fermuarını tamir etmek için ise 80 lira alıyorum. Fiyatlar değişkenlik gösterebiliyor. Bir çanta alacak biri en az 500 lira ödemek zorunda kalırken, ben eski çantaları yenileyerek vatandaşlara tasarruf etme imkanı sunuyorum. Böylece bir çanta bir sene daha kullanılabilir hale geliyor.”

Yurtoğlu, çanta tamirine gelen müşterilerin her sınıftan olduğunu ve ekonomik kriz nedeniyle vatandaşların bu süreçte daha temkinli hareket ettiğini sözlerine ekledi.

Okul çantası tamiri başladı: Fiyatlar koşullarını zorluyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.