EkonomiGenelTürkiye

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Sabah Zam Duyurusu: En Düşük Emekli Maaşı 10.332 TL!

**Maaş Zammı için Geri Sayım Başladı: Memur ve Emekli Maaşları Ne Kadar Artacak?**

Güncellemeler için geri sayım başladı ve memurlar ile emekliler, maaş zammı düzenlemesi hakkında bilgi beklemektedir. Meclis’in Ekim ayında gerçekleşecek toplantısına odaklanan tüm gözler, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarını merak etmektedir.

Düzenleme masasında yüzde 37,76 ve yüzde 49,46 oranındaki zam önerilerine dikkat çekilmekte ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Emin Yılmaz, yeni maaşları hesaplamaktadır. İşte yeni zam oranları ile birlikte en düşük emekli ve memur maaşları…

Yılsonu enflasyon oranlarının dikkate alınarak yapılan hesaplamalara göre, SGK Uzmanı Emin Yılmaz, “Ocak ayından itibaren net alacak tutarları belirlendi” açıklamasını yaptı. Yılmaz, yeni maaşları tek tek hesapladığı gibi ara zam ve Cumhuriyet ikramiyesi gibi detaylara da değinmektedir.

Sözcü TV programında konuşan SGK Uzmanı Emin Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Emekliler için kesinlikle yüzde 19,44’lük bir zam söz konusu. Bunun üzerine enflasyon hedefleri baz alınarak tahminler yapabiliyoruz.”

**Emekliler İçin Yüzde 37,76 Oranındaki Zam**

Yıllık enflasyon oranının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yüzde 65 olarak tahmin edildiği belirtiliyor. Bu tahmine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ocak ayından itibaren yüzde 37,76 oranında zam yapılacağı kesinleşmiştir.

**En Düşük Emekli Maaşı**

En düşük maaşa sahip olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının 7.500 TL’den 10.332 TL’ye yükselmesi beklenmektedir.

Memurlara ise yüzde 49,46 oranında bir zam yapılması öngörülmektedir. Evli ve iki çocuklu bir memurun mevcut en düşük 22.017 TL olan maaşı, yeni zamla birlikte 32.906 TL’ye yükselecektir. Bekar bir memurun maaşı ise 20.377 TL’den 30.455 TL’ye çıkacaktır.

**Memur Emeklileri Ne Kadar Maaş Alacak?**

Bir memur emeklisi şu anda en düşük 9.876 TL maaş alırken, bu rakam 14.760 TL’ye yükselecektir.

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Sabah Zam Duyurusu: En Düşük Emekli Maaşı 10.332 TL!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.