EkonomiGenelTürkiye

İslam Memiş Son Dakika: Altın ve Doların Kahini Faiz Artırımı Kesin!

Altın ve Para Piyasalarında Uzman İslam Memiş’ten Kritik Uyarılar

ABD Enflasyon Verilerine Odaklanma Haftası

Son dakika açıklamalarıyla, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, küresel piyasalara dair öngörü ve beklentilerini dile getirdi. Memiş, TV100’deki köşe yazısında, vatandaşların dikkatini çekecek kritik uyarılarda bulundu. Bu haftanın odağında ise ABD enflasyon verilerinin olduğunu belirtti.

Memiş, ABD’de enflasyonun yüksek geleceğini ve enflasyonla mücadelenin kolay olmadığını vurguladı. Ayrıca, Haziran sonrası enflasyonun geri geleceğini ve tüm ülkelerin ne yazık ki enflasyonu yeniden hissedeceğini ifade etti. Eğer ABD enflasyonu 3,6-3,7 aralığında açıklanırsa, bunda şaşılacak bir durum olmadığını söyledi. Çünkü yüksek enflasyon, Fed’in faiz artırımını beraberinde getireceğini işaret eder.

Fed Eylül Ayında Faiz Artırımına Gidebilir

İslam Memiş, Fed’in Eylül ayında faiz artırımına gitmesinin beklendiğine dikkat çekti. Uluslararası piyasalarda bu hafta doların değer kazanarak, diğer enstrümanların değer kaybedeceğini belirtti. Eylül sonuna kadar bu senaryonun devam edeceğini, ancak Ekim itibariyle rüzgârın tersine döneceğini söyledi. Dolar endeksinin 106 seviyesine yükselebileceğini, altının ons fiyatının bin 905 dolara, EUR/USD paritesinin 1,06’ya, gümüşün ons fiyatının ise 21,20 dolara gerileyebileceğini ifade etti.

Memiş, “Bu hafta da dolar karşısındaki enstrümanlar toparlanacak. Uluslararası piyasalarda bu hafta doların haftası olacak” diyerek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Orta Vadeli Program’a (OVP) ilişkin açıklamalarını takip etmemiz gerektiğini belirtti.

Borsada Kazananlar Faize Yönelmeli

Memiş, OVP’nin nasıl işleyeceği ve bizi nelerin beklediği gibi soruların cevaplarını arayacağımızı söyledi. Önümüzdeki hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararının verileceğini, faiz artırımı yapılacağına kesin gözüyle bakıldığını belirtti. BİST100 endeksinin bu hafta da yükselişini sürdürebileceğini ancak önümüzdeki haftaya dikkat etmemiz gerektiğini vurguladı. Çünkü borsaya alternatif olarak kazançlı bir seçeneğin olduğunu ifade etti.

“Bu hafta, borsada kazananlar kâr çıkışı yaparak faize yönelebilirler. Dolar/TL kuru, diğer yabancı para birimleri ve karşısındaki enstrümanların TL değerinde düşüş beklenmemeli” şeklinde son sözlerini paylaşan Memiş, yukarıdaki ifadelerin yatırım tavsiyesi olmadığını ve doğabilecek sonuçlardan sitemizi sorumlu tutulamayacağını belirtti.

İslam Memiş Son Dakika: Altın ve Doların Kahini Faiz Artırımı Kesin!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.