EkonomiGenelTürkiye

Dolar ve Altın Sahipleri İçin Uyarı: İslam Memiş’ten Kayıp Riskine Dair Uyarılar!

BORSADA İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞININ ETKİLERİ VE İSLAM MEMİŞ’İN UYARISI

İslam Memiş, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı olarak, İsrail ile Filistin arasında yaşanan savaşın piyasalara olumsuz bir etki yarattığını belirtti. Borsa İstanbul, uzun bir süredir yükseliş trendinde iken bu savaş sebebiyle gerilerken, altın fiyatları ise yükseliş gösterdi. Dolar kurunda ise hafif yükselişler devam ediyor. Piyasaların gelecekte ne şekilde hareket edeceğini kesin olarak tahmin etmek mümkün olmasa da, İslam Memiş bu konuda önemli bir yatırım uyarısında bulundu.

İkinci Çöküş Dönemi Başladı

İslam Memiş, savaşın piyasaları nasıl etkileyebileceği konusunda değerlendirmelerde bulundu ve “Şu anda içerisinde bulunduğumuz enflasyon bahanesini Rusya-Ukrayna savaşına bağlamışlardı. Şimdi ise İsrail-Filistin savaşına bağlayacaklar. Çünkü büyük reset için ikinci bir çöküşe ihtiyaç duyuyorlardı. Çıkan yeni savaş onlara bahane oldu. Bunun ilkini 2020’de yaşamıştık. Bu savaş senaryosu da ikinci çöküş olacak.” şeklinde konuştu.

Dolar Kuru ve Gram Altın Yıl Sonu Hedefi!

İslam Memiş, yeni dönemde neler olabileceğini açıkladı ve sözlerine şöyle devam etti: “Bu çöküş döneminde ne olacak? Küresel borsalar ansızın düşecek, petrol fiyatları zirve yapacak, altın ve gümüş fiyatları gerçek değerlerine çıkacak. Şu anda bazıları ne kadar yükselecekler diye avuçlarını ovuşturuyorlardır. Yıl sonu için ben hedeflerimi açıklamıştım. Bunlarda değişen bir durum yok. Değişen tek şey üzerine koya koya gidecekler. Dolar kurunda 29,70 TL, gram altında 1.880 TL yıl sonu hedeflerimiz.” şeklinde ifadeler kullandı.

Bir Sabah Uyandığınızda Battığınızı Görürsünüz

İslam Memiş, yatırımcıları dikkatli olmaları gereken bir sürecin içerisinde olduklarını söyledi ve “Artık yeni bir dönem başlamıştır. Bundan sonra herkes atacağı adımı en az 10 defa düşünerek atmalıdır. Günlük işlem yaparak al-sat yapma hayali kuranlar boşa hayal kurmasınlar. Hatta aylık işlemler bile riskli hale geldi. Al-sat dönemi daha önce sona erdiğini söylemiştik. Şimdi risk daha da yükseldi. Yine de bunda ısrar edecekler mutlaka olacaktır. Günlük ve aylık işlem yapanlar çok dikkat etmelidirler. Bir sabah kalktıklarında battıkları bir durumla karşılaşma ihtimalleri çok yüksektir. Bir anda tüm paralarını kaybederler ve daha sonra başlarına taş düşse de fayda etmez.” şeklinde uyarıda bulundu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır.

Dolar ve Altın Sahipleri İçin Uyarı: İslam Memiş'ten Kayıp Riskine Dair Uyarılar!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.