EkonomiGenelTürkiye

Döviz Kurları Dil Sınavlarını Olumsuz Etkiledi.

Döviz kurlarındaki artışın etkisiyle, yurtdışında eğitim almayı hedefleyen öğrencilerin TOEFL ve IELTS gibi uluslararası dil sınavlarına katılım ücretleri bir hayli yükseldi. Sınav ücretleri, hem dolar kuru hem de Türk Lirası’nın değer kaybetmesiyle birlikte artış gösterdi.

Geçtiğimiz yıl 157 dolar olan TOEFL sınav ücreti, şu anda 185 dolar olarak belirlendi. Bu durum, Türk Lirası bazında sınav maliyetlerinin neredeyse ikiye katlanarak 2 bin 500 liradan 5 bin liraya kadar yükselmesine neden oldu. Öğrencilerin dil seviyelerini kanıtlamak ve iyi bir skor elde etmek için birden fazla kez sınava girmeleri gerekebiliyor. Ancak döviz kurlarındaki artış, sınav ücretlerini yüksek bir seviyeye taşıyarak öğrenciler için zorluk yaratıyor.

İngilizce eğitmeni Metanet Dalgül, sınav ücretlerindeki artışın öğrencileri alternatif sınavlara yönlendirdiğini belirtti. Dalgül, birçok öğrencinin dolar kurundaki artış nedeniyle uluslararası sınavların yerine Türkiye’de geçerli olan YDS gibi sınavlara yönelmeye başladığını ifade etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.