EkonomiGenelTürkiye

Emekliler Cumartesi Günü İçin Hazır! Rakamlar Erdoğan’a Sunulacak.

**Emeklilere Müjde: 3 Formül Masada, Detaylar Haberimizde**

17 milyon emekliyi heyecanlandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’de yaptığı açıklamalar emeklilerin gözlerini maaş düzenlemelerine çevirdi. Son haberlere göre, emeklilerin maaşları için yapılan hesaplamaların sonuna gelindi ve masada 3 farklı formül bulunuyor. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

**17 Milyon Emekli İçin Müjde**

Son açıklamalara göre, 17 milyon emekliye müjde verildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda 3 ayrı formülün masada olduğu belirtiliyor. Zam çalışmalarına ilişkin takvimin belirlendiği ve çalışmaların sonuçlandırılması için üçlü bir zirvenin yapılması bekleniyor.

**Erdoğan’ın Görüşmeleri**

Yeni Asır gazetesinin aktardığı habere göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan bir araya gelecek. Toplantının önümüzdeki günlerde son şeklinin verileceği ve çalışmanın Erdoğan’a sunulduktan sonra Meclis’te ele alınacağı ifade ediliyor.

**”Emeklilerimizi Enflasyona Ezdirmeme İlkemiz Var”**

Öncelikle Cevdet Yılmaz’ın yaptığı açıklamada, “Emeklilerimizle ilgili dengeleyici bir çalışmayı dikkate alabiliriz. Bu konuda yıl sonuna kadar çalışmalarımızı sonuçlandırmayı öngörüyoruz” denildi. Ardından Mehmet Şimşek ise, “Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme ilkemiz var. En düşük maaş alan emeklilerimizin durumunun iyileştirilmesine yönelik Cumhurbaşkanımızın talimatı oldu, o çalışmaları yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Emekliler Cumartesi Günü İçin Hazır! Rakamlar Erdoğan'a Sunulacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.