EkonomiGenelTürkiye

150 bin TL Evlilik Kredisi: Son Dakika Pilot İller Açıklandı! Hangi İllerde Devlet Destekli Faizsiz Başvuru Yapabilirsiniz?

150.000 TL Faizsiz Kredi Verilecek Pilot İller Listesi! Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Hatay: 11 il

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, Mayıs ayında gerçekleştirilen genel seçimler öncesinde AK Parti seçim beyannamesinde yer alan faizsiz evlilik kredisi en çok tartışılan konular arasında yer almıştı.

Evlenecek gençlere yönelik faizsiz kredi müjdesi büyük bir heyecan yaratırken, AK Parti’nin seçimi kazanmasının ardından gözler kredi haberlerine çevrilmişti. Sonunda beklenen kredi duyurusu gerçekleşti. Bugün yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan ulusa sesleniş konuşmasında evlilik kredisi şartları açıklandı.

150 Bin Evlilik Kredisi Şartları ve Yaş Sınırı – Hangi İllerde Verilecek?

Kabine toplantısının ardından ulusa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlenmek isteyen milyonlarca gence bekledikleri haberi verdi. Devlet destekli evlilik kredisi paketi hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki günlerde, Aile ve Gençlik Bankası’na dair kanun teklifini Meclis’in takdirine sunacağız. Bankaya gelir tesis etmek amacıyla doğal gaz, petrol ve madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin bir kısmını buraya aktaracağız. Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla faizsiz kredi imkanı sunacağız. Bu projeyi, deprem bölgesinde pilot olarak uygulayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine kararlarını açıklarken, faizsiz kredi, bedava internet ve gençlere cihaz desteğine de değindi. Bunlarla birlikte, 150 bin TL faizsiz evlilik kredisinin hangi illerde verileceği de merak konusu oldu.

150 Bin TL Faizsiz Evlilik Kredisi Verilecek İller Hangileri?

Deprem bölgesi olarak belirlenen illerde faizsiz evlilik kredisi verilecektir. Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Elazığ ve Adana, depremden sonra deprem bölgesi ilan edilen 11 il olarak açıklanmıştır. Bu iller ilk etapta pilot bölge olarak seçilebileceği gibi, depremin büyük yıkıma neden olduğu 5 il ile sınırlandırılabileceği ifade edilmektedir. Detayların belirlenmesi ve başvuru şartlarının açıklanması ile birlikte, sitemiz aracılığıyla sizlere faizsiz evlilik kredisi hakkındaki detayları ileteceğiz…

– Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine kararlarını açıkladı! Faizsiz kredi, bedava internet, gençlere cihaz desteği!
– Fiyatı 9.500 TL ve altında olan akıllı cep telefonu modelleri! Samsung, Apple, Xiaomi, Oppo, Huawei
– O Şu Bu değil bizzat Merkez Bankası açıkladı! TCMB dolar tahmini AÇIKLANDI, işte kurun 37.26 TL olacağı tarih

150 bin TL Evlilik Kredisi: Son Dakika Pilot İller Açıklandı! Hangi İllerde Devlet Destekli Faizsiz Başvuru Yapabilirsiniz?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.