EkonomiGenelTürkiye

“Tıp öğrencileri, üniversitelerinde temizlik personeli olarak görevlendirildi”

Fakülte Hastanesine Temizlik Personeli Olarak Atanan Gençler Hem Çalışıyor Hem Okuyor

KPSS Puanlarıyla Fakülte Hastanesine Temizlik Personeli Olarak Atandı

Diyarbakırlı gençler Ahmet Selçuk Maral (21) ve Mehmet Caner Bahçivancı (21), liseden mezun olduktan sonra YKS’ye hazırlanmak için bir dershaneye kayıt yaptırdı. Yolları burada kesişen ve arkadaş olan bu gençler, üniversiteyi kazandıklarında masraflarını karşılamak adına çalışmak amacıyla aynı yıl KPSS’ye de hazırlandı.

DÜ Tıp Fakültesini Kazandılar

Bu gençler YKS sınavında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. Ayrıca KPSS sınavında da başarılı olan Maral 85, Bahçivancı ise 83 puan aldı. Bu puanlarla birlikte, gençler Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin destek personeli alımına başvurdu ve başarılı oldular.

Tıp Fakültesi Hastanesinde Temizlik Personeli Olarak Görev Yapıyorlar

Bu iki genç, tıp eğitimini gördükleri fakültenin hastanesinde 2 yıldır temizlik personeli olarak görev yapıyor. Ahmet Selçuk Maral, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıfında okuyan gençlerden biridir. Maral, YKS’ye hazırlanırken aynı zamanda KPSS’ye de hazırlandığını ve başarılı olduğunu belirtti. Tıp eğitimi alırken hastanenin temizlik personeli olarak çalışmanın kendisini mutlu ettiğini söyleyen Maral, ayrıca ailesine yük olmadığını ve mezun olunca burada doktor olarak çalışmayı planladığını ifade etti.

Mehmet Caner Bahçivancı da aynı şekilde eğitim görürken hastanede temizlik yapmanın ve beyaz önlük giymenin gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Hem okumak hem de çalışmak güzel bir duygu olduğunu belirten Bahçivancı, ailesinin ve çevresinin bu durumla gurur duyduğunu söyledi. Aynı zamanda hastanede temizlik yaparak hastaneyi daha erken tanımış olduklarını da ekledi.

Gençlerin Çalışmaları Takdir Ediliyor

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Eşref Araç, öğrencilerin sabah derslere katıldıktan sonra hastanede temizlik personeli olarak çalıştıklarını belirtti. Gençlerin ileride meslektaşları olacaklarını vurgulayan Araç, onların hem derslerinde başarılı olduklarını hem de hastanenin temizlik görevini üstlendiklerini söyledi. Ahmet ve Mehmet Caner’in bu başarılarından dolayı takdir edildiklerini ve tebrik ettiklerini ifade etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.