EkonomiGenelTürkiye

Tunç Şatıroğlu’ndan dolar yorumu: Dolar kuru 31 TL mi oluyor?

**Dolar Kurunda Gerçekleşen Artışlar Nedeniyle Türkiye Ekonomisinde Sorunlar Devam Ediyor**

*Ekonomi Uzmanı Tunç Şatıroğlu, Türkiye ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerin devam ettiğini belirtti ve adil dolar kurunun 31 TL olduğunu dile getirdi.*

**Dolar Kuru 31 TL Seviyesine Ulaştı**

Tunç Şatıroğlu, adil dolar kurunun 31 TL seviyesinin altında olmadığını ve hatta belki 32 TL’nin üzerinde olduğunu vurguladı. Farklı kurumların dolar kurunda olası yükselişlere ilişkin beklentilerinin kendisi için önemli olmadığını belirten Şatıroğlu, hesaplamalarının 31 TL-32 TL aralığına işaret ettiğini ifade etti.

**Para Bulma Süreci Sıkıntılı**

Türkiye’nin yurt dışından para bulma sürecinin sıkıntılı bir şekilde devam ettiğini belirten Şatıroğlu, Londra ve JPMorgan gibi farklı yerlerden para bulunduğu iddialarının kendisini tatmin etmediğini ifade etti. Birleşik Arap Emirlikleri’nden de beklenen para girişinin yaşanmadığını belirten Şatıroğlu, ayrıca 8 milyar dolarlık sukuk ihracının da gerçekleştirilemediğini dile getirdi. Bunlara ek olarak, IMF’den para alabilmenin İsveç’e NATO onayı verilmesine bağlı olduğunu belirten Şatıroğlu, IMF denetimine girmeden farklı bir formülle 11-13 milyar dolarlık para bulunabileceğini ifade etti.

**Ödemeler Dengesi Sorunu ve Dolar Kurundaki Artış**

Şatıroğlu ayrıca, Türkiye ekonomisinin ödemeler dengesi sorununa dikkat çekti ve yeni ekonomi yönetiminin para bulma konusunda yeterli başarıyı gösteremediğini belirtti. Suudi Arabistan gibi ülkelere yeniden başvurulabileceğini ancak bu durumun olumlu sonuç vermeme ihtimalinin yüksek olduğunu vurgulayan Şatıroğlu, bu durumda Türkiye’nin ödemeler dengesi sorunu ile karşı karşıya kalabileceğini dile getirdi. Bu sorunun yaşandığında dolar kurunun adil değerinin gerçekleşeceğini ifade etti.

Bu yazı yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Tunç Şatıroğlu'ndan dolar yorumu: Dolar kuru 31 TL mi oluyor?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.