EkonomiGenelTürkiye

“Yeni Akaryakıt Hamlesi: Cumhurbaşkanı’nın Talimatıyla Zam Sonrası Dev İndirim Yolda!”

Akaryakıtta Yeni Hamle: Cumhurbaşkanı Tarafından Zam Sonrası Dev İndirim Duyurulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akaryakıt fiyatlarında indirim yapılması için çalışma talimatı verdi. Son dönemde akaryakıt fiyatlarında kaydedilen rekor artışlar, hızla 40 TL bandına doğru hareketlenirken, bu zamlar pek çok üründe zam dalgasına neden olmuştu. Seçim öncesinde dolar kuru artışı ve ardından gelen KDV ve ÖTV düzenlemeleri ile Brent petrol fiyatındaki yükseliş, benzin, motorin ve LPG otogaz fiyatlarında zam furyasını başlatmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gabar Talimatı: Zam Sonrası Dev İndirim Hazırlığı!

AK Parti, özellikle Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerini geri almak için 2024 yerel seçimlerine hazırlanıyor. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi danışmanlarına zamı sonlandırma talimatı verdiği belirtiliyor. Son anketlere göre AK Parti’nin oy oranında düşüş yaşandığı iddia ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gabar’da yapılan petrol keşfi nedeniyle çalışmaları hızlandırma talimatı verdi ve Gabar Petrolü’nün mümkün olan en kısa sürede iç piyasaya sürülmesini istedi.

Benzin ve Motorin İçin 8 TL’lik Dev İndirim Beklentisi

Akaryakıt fiyatlarındaki artışın nakliye maliyetleri nedeniyle pek çok üründe zam furyasına yol açmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan indirim talimatının geldiği Ankara kulislerinde konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimden önce yaptığı konuşmada “Türkiye büyüdükçe ve güçlendikçe elde ettiğimiz kaynakları vatandaşlarımızın yaşantısına yansıtacak programlar hazırlıyoruz. Karadeniz gazını ülkemize kazandırdıktan sonra yaptığımızı gördünüz. 1 ay boyunca halkımıza ücretsiz olarak sunduk. Şimdi sırada Gabar var. Bu Kılıçdaroğlu’nun el ele kol kola olduğu teröristler yüzünden Gabar petrolünden yıllardır faydalanamıyoruz. Bu petrolü seviyeye getirdiğimizde akaryakıtta da benzer bir hamle yapacağız. Vatandaşlarımızı rahatlatacağız. Akaryakıtta özel sübvansiyonlarla vatandaşlarımıza destek olacağız” diyerek sübvansiyon indirimi yapılacağını belirtmişti.

ÖTV ve KDV indirimiyle ilgili söylentiler, söz konusu indirimin 8 TL’ye kadar ulaşabileceğini gösteriyor. Bu indirim gerçekleşirse benzin fiyatı 28 TL’ye ve motorin fiyatı ise 30 TL’ye kadar düşürülecek. AK Parti’nin ekonomi danışmanları bu konuda çalışmalara başladı ve Gabar petrolünün seçimlerden önce hızlı bir şekilde iç piyasaya sunulmasını talep etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.