EkonomiGenelTürkiye

Altın Yatırımcılarının Geceyarısı Müjdeli Haberi! Gram ve Çeyrek Altın Sahipleri İçin Önemli Bilgilendirme

ABD Dolarındaki Güçlenme Ons Altını Baskıladı – Gram Altın Fiyatları Ne Olacak?

Ons Altın Fiyatında Baskı Devam Ediyor

ABD’nin 10 yıllık tahvil faizindeki yükseliş ve dolar endeksinin güçlenmesi, ons altın fiyatında baskı oluşturuyor. Bu durum gram altın fiyatını da etkiliyor. Altın piyasasında ise ABD’den gelen veriler belirleyici olurken, yatırımcılar gözünü 19-20 Eylül tarihlerinde açıklanacak olan Fed faiz kararına çevirmiş durumda.

Altın Fiyatlarının Geleceği Nasıl Olacak?

Altın fiyatları, Fed merkezli dalgalanmalarını sürdürüyor. Ağustos ayının sonunda ABD kaynaklı haber akışlarıyla baskılanan ons altın, eylül ayına girerken psikolojik destek bandını kırdı. Uluslararası piyasalarda ons altın 1.900 dolar seviyelerinin üzerinde işlem görürken, gram altın fiyatı ise 1650 TL seviyesinde seyrediyor. Peki altın fiyatları yıl sonuna kadar nasıl bir seyir izleyecek? İşte haberin detayları…

Uzman İslam Memiş’ten Altın Fiyatları Analizi

Gram altın, çeyrek altın, 22 ayar bilezik altın ve Cumhuriyet altını fiyatı Kapalıçarşı’da en çok takip edilenler arasına girerken, yatırımcılar tarafından da “Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi?” sorusu gündemde tazeliğini koruyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Sabah.com.tr’ye yaptığı açıklamada, dikkat çeken seviyeler hakkında uyarılarda bulunuyor.

Fed Baskısı ve Altın Fiyatları

Altın fiyatları, ons ve gram altın tarafında kısa vadede baskı altında kalmaya devam ediyor. Fed’in faiz artırma beklentisi, uluslararası piyasalarda dolar endeksinin yükselmesine neden oluyor. Bu durum da dolar karşısında altın ve diğer yatırım araçlarını olumsuz yönde etkiliyor. Uzman İslam Memiş, bu baskının uzun süreceğini tahmin etmediğini belirtiyor.

Alım Fırsatları

Özellikle dolar bulunduran yatırımcılar, kısa vadede yaşanan düşüşleri değerlendirmelidir. Çünkü ekim ayından itibaren altın fiyatlarında hızlı yükselişler gözlemlenebilir. Altın fiyatlarındaki gerileme, yatırımcılara iyi bir alım fırsatı sunuyor.

“Ons Altın Gerilemeleri Değerlendirilmeli”

Yıl sonuna kadar ons altın fiyatında toparlanma yaşanabilir. Altın almak isteyen yatırımcılar, ons altındaki gerileme fırsatını değerlendirmelidir. Ancak bu baskının birkaç hafta daha devam edeceği düşünülmekte.

Uzman İsminden 2024 Yılı Altın Fiyatları Tahmini

Gram altın tarafında şu anda çok iyi alım fırsatları bulunmaktadır. Önümüzdeki yıllarda dolar kuru tahminleri de göz önüne alındığında, gram altın fiyatının 2300-2500 TL seviyelerine çıkabileceği öngörülmektedir. Son olarak, bu yıl sonuna kadar gram altın/TL fiyatının 1880 lira seviyesine kadar yükselebileceği beklenmektedir.

Altın Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Canlı Gram Altın Fiyatı

ALIŞ(TL) 1.655,33SATIŞ(TL) 1.655,92

Çeyrek Altın Fiyatı Kaç TL?

ALIŞ (TL) 2.749,00SATIŞ (TL) 2.795,00

Cumhuriyet Altını Fiyatı

ALIŞ (TL) 11.279,00SATIŞ (TL) 11.450,00

Ons Altın Fiyatı Bugün Kaç Dolar?

ALIŞ (USD) 1.918,52SATIŞ (USD) 1.919,21

22 Ayar Bilezik Fiyatı Ne Kadar

ALIŞ (TL) 1.537,38SATIŞ (TL) 1.636,33

Altın Yatırımcılarının Geceyarısı Müjdeli Haberi! Gram ve Çeyrek Altın Sahipleri İçin Önemli Bilgilendirme

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.