EkonomiGenelTürkiye

Dilan Polat ve Kocası Hakkında Şok Rapor: Hapis Cezası Yaklaşıyor

Dilan Polat ve Engin Polat Çifti Hakkındaki Kara Para Aklama İddiaları

İlgili Anahtar Kelimeler: Dilan Polat, Engin Polat, Kara Para Aklama

Dilan Polat ve Engin Polat çifti, lüks yaşam tarzlarıyla bilinen ve son zamanlarda kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla gündeme gelen bir çifttir. Ancak, çift, bu iddiaları kesin bir dille reddetmektedir. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan bir raporda, çift ile ilgili birçok şirketin tek elden yönetildiği ve milyonlarca liralık şüpheli işlemin gerçekleştiği vurgulanmıştır.

Şüpheli Kazançlar Şirketlere Aktarıldı

Gözetime alınan bilgilere göre, aileyle bağlantılı olan şirketlerin mal aldığı şirketlerin çoğunluğunun gerçek olmayan mal alımları yaptığı, beyanname vermediği, bankacılık işlemi gözlemlenmediği ve kendi çalışanlarının olduğu belirlenmiştir. Bu şirketlerde sahte olduğu düşünülen 200 milyon liradan daha fazla harcama yapıldığı iddia edilmekte, elde edilen gelirin nakit olarak Engin Polat’a ait şirketlere çekildiği saptanmıştır. Ayrıca, çekilen nakit paraların gayrimenkul ve lüks araç alımlarında kullanıldığı da ortaya çıkmıştır.

Hesaplar Askıya Alınacak mı?

MASAK raporu tarafından savcılığa sunulan bilgilere göre, Dilan Polat ve Engin Polat’ın yanı sıra Engin Polat’ın babası Sezgin Polat, kardeşi Alper Kürşat Polat, anneannesi Zehra Yılmaz, dayısının eşi Nilgül Yılmaz, Dilan Polat’ın kardeşleri Can Doğu ve Sinem Sıla Doğu da incelenen kişiler arasında yer almaktadır. Bu raporda, Polat çiftinin banka, kripto para birimi ve elektronik para yönetim şirketlerinin hesaplarının askıya alınabileceği belirtilmektedir.

16 Şirketin Sahipliği Kayıtlı

Yapılan araştırmalar sonucunda Dilan Polat ve 7 kişinin sahip ve ortağı olduğu 16 şirket tespit edilmiştir. Polat’ın güzellik merkezleri 46 ilde faaliyet göstermekte olup, kozmetik ürünlerini kendi internet sitesi ve bazı online ticaret platformları aracılığıyla satmaktadır.

Paraların Engin Polat’ın Hesabına Aktarılması

Şirket hesaplarına yapılan para transferlerinin 500 milyon liradan fazlasının bankaların ve İYZİCO adlı ödeme portalının pos ödemelerinden ve internet satışlarından kaynaklandığı belirlenmiştir. Yapılan incelemelerde, harcamaların büyük bir kısmının kredi kartı kullanılarak internet üzerinden yapıldığı ortaya çıkmıştır. Ayrıca, şirket hesaplarına gelen paraların Polat çifti ve raporda adı geçen kişiler tarafından nakit olarak çekildiği tespit edilmiştir. Nakit paraların ise kısa sürede çiftin hesaplarına ve Engin Polat’ın tek yöneticisi olduğu gayrimenkul şirketine yatırıldığı belirlenmiştir.

Kara Para Aklama Suçu

Polat’a ait şirketten çekilen paraların bir kısmının lüks araçlara ve gayrimenkullere yatırıldığı tespit edilmiştir. MASAK raporu, internet üzerinden yapılan satışlardan elde edilen gelirlerin vergi mükellefiyetini azaltmak amacıyla sahte belgelerle düşürülebileceği iddiasına da değinmektedir. Şirketlerden çekilen paranın Engin Polat’ın hesabına aktarılması, suç kaynaklı mal varlığını aklama suçu olarak kabul edilebilir.

Tedbir Kararı Savcılığa Bırakıldı

MASAK’ın gerekli incelemeleri sonucunda, Engin Polat ve babası Sezgin Polat’ın mal varlığına el koyma kararı için savcılığa başvurulması önerilmiştir. Ayrıca, Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat ve gayrimenkul şirketinin gelirinin askıya alınabileceği belirtilmiştir.

Dilan Polat ve Kocası Hakkında Şok Rapor: Hapis Cezası Yaklaşıyor

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.