EkonomiGenelTürkiye

Düşen Fiyatlarla ÖTV ve KDV’siz iPhone, Samsung, Huawei, Xiaomi Cihazları!

Vergisiz Telefon Kampanyasıyla Üniversite Öğrencilerine Müjde

Vergisiz Telefon Satılacak

Üniversite heyecanı telefon, tablet, bilgisayar müjdesiyle ikiye katlandı. Geçtiğimiz günlerde YKS tercih sonuçları açıklandı. Adaylar şimdi yerleşmeye hak kazandıkları üniversiteye kayıt yaptırmak için kayıt sürecinin başlamasını bekliyor. Bir yandan da Başkan Erdoğan’ın müjdelediği vergisiz telefon kampanyası hakkındaki gelişmeleri takip ediyor. İşte son dakika açıklamalar…

Vergisiz Telefon Kampanyası Kimleri Kapsayacak?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 2023 Genel Seçimleri öncesinde üniversite öğrencilerinin telefon, bilgisayar ve tablet satın alımlarında vergiden muaf tutulacağını duyurdu. Bunun yanı sıra gençlere ücretsiz internet de sağlanacağını belirten Başkan Erdoğan, konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: ”Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacak, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz.”

Son gelen bilgilere göre, düzenleme tüm üniversite öğrencilerini kapsamayacak. Vaatlerin hayata geçmesi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir toplantı yapıldı. Toplantıda, gençlere aylık 10 GB ücretsiz internet, yükseköğretimdeki öğrencilerin bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alımlarında vergi muafiyeti sağlanması konusu da tartışıldı. Ekonomi ile ilgili alınan önlemlere de dikkat çekilerek “Vergi muafiyeti konusunun sadece üniversite öğrencilerini kapsaması, açık öğretimdekilerin kapsam dışı tutulması” önerildi. Bakan Şimşek de bu öneriye sıcak baktı. Buna göre, açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin kampanya kapsamında yer almayacağı söylenebilir. Vergisiz cep telefonu ve bilgisayar kampanyasından sadece üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan örgün eğitim öğrencileri faydalanacağı belirtiliyor.

Şartları Neler?

Öğrencilere vergisiz telefon, tablet ve bilgisayar satışı şartları ise henüz netlik kazanmadı. Yaş sınırı olup olmayacağı veya kaç yaşına kadar vergi muafiyeti uygulanacağı ile ilgili tüm şartların Kabine Toplantısı sonrası Başkan Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Konu ile ilgili yeni bir açıklama geldiğinde haberimizde yer vereceğiz.

Fiyatlar Yarı Yarıya Düşecek!

Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte gençler vergi muafiyetinin yanı sıra her ay 10 GB ücretsiz internet kullanım hakkına da sahip olacak. ÖTV ve KDV kaldırıldığında cep telefonu fiyatlarında çarpıcı bir düşüş yaşanacak. Örneğin bir üniversite öğrencisi, ÖTV ve KDV muafiyetinin beraber uygulanması durumunda 50 bin 904 TL’ye satılan bir telefonu 25 bin TL’ye satın alabilecek. 61 bin TL’ye satılan bir cep telefonu ÖTV ve KDV kalktığında 30 bin TL’ye alınabilecek. Ancak sadece ÖTV muafiyeti uygulanması durumunda fiyatı 61 bin TL olan bir cep telefonu, 40 bin 723 TL’ye satılacak.

Düşen Fiyatlarla ÖTV ve KDV'siz iPhone, Samsung, Huawei, Xiaomi Cihazları!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.