EkonomiGenelTürkiye

Devlet Baba’dan parasız kalanlara çözüm: Aylık 2.811 TL maaş imkanı!

Türkiye’de Sosyal Yardımlar: Başvuru Koşulları ve Ödenek Miktarları

Türkiye’de yaşam koşulları gün geçtikçe zorlaşmaktadır ve birçok insan geçim sıkıntısı çekmektedir. Ay sonunu getirmek, birçoğu için büyük bir mesele haline gelirken, bazı kişilere devlet tarafından yardımlar yapılmaktadır. Devlet tarafından sağlanan bu sosyal yardımlardan faydalanabilmek için belirli koşulları yerine getirmek ve başvuru yapmak gerekmektedir.

İhtiyaç Sahipliği Temel Kriterdir!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardımların verileceği kişileri belirlerken ihtiyaç sahipliğini dikkate almaktadır. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlara devlet tarafından yardım eli uzatılmaktadır. Devletin bu sıcak desteğini hisseden kişiler, ekonomik olarak biraz olsun destek almaktadır. Ancak, ihtiyaç sahipliği belirlenmesi gerekmektedir ve bunun için bazı yollar bulunmaktadır.

Yaşlılara Aylık Verilebilir!

Geçim sıkıntısı çekenlerin bir bölümünü, 65 yaş üstü kişilerden oluşmaktadır. Bu kişilerin öncelikle sosyal güvenceye sahip olmamaları gerekmektedir. Ardından, gelir şartı için aylık gelirlerine bakılmaktadır. Ancak, 65 yaş üstü vatandaşlara özel bir uygulama yapılmaktadır. Bu kişiler çocuklarıyla birlikte yaşayabilmektedir. Hane içi ortalama aylık gelir hesaplama işlemi yapılırken, çocukların gelirleri yaşlı aylığı almalarına engel olabilir. Bu nedenle, 65 yaş üstü vatandaşların aylık ortalama gelirleri, kendilerinin ve varsa eşlerinin gelirleri üzerinden hesaplanmaktadır. Aylık ortalama kişi başı geliri 3.800 TL’yi geçmeyen vatandaşlar, yaşlı aylığından faydalanabilmektedir.

Yaşlı aylığı olarak vatandaşlara verilen sosyal yardım ödemesi ise belirlenmiştir. Buna göre, 65 yaş üstü vatandaşlara her ay 2.348 TL tutarında ödeme yapılmaktadır. Bu ödemeler, gelir artışı olmadığı sürece devam etmektedir.

Engellilere Maaş Veriliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, özel durumlu vatandaşlar olan engellilere de maaş bağlamaktadır. Bunun için de sosyal güvence olmama şartı ile 3.800 TL’lik gelir şartı uygulanmaktadır. 18 yaş üstü engelli vatandaşlar, bu sosyal yardım ödemesinden faydalanabilmektedir. Ödeme miktarı ise engellilik oranına göre belirlenmektedir.

Son bilgilere göre, engellilik oranı %40 ile %69 arasında olanlara aylık 1.874 TL, engellilik oranı %70 ve üzerinde olanlara ise 2.811 TL ödeme yapılmaktadır. Bu ödemeler her ay düzenli olarak yapılmaktadır.

Devlet Baba'dan parasız kalanlara çözüm: Aylık 2.811 TL maaş imkanı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.