EkonomiGenelTürkiye

En Uygun Fiyatlarla 3+1 Müstakil Evler! Devlet Desteğiyle Prefabrik Ev Şansı!

Türkiye’de Uygun Fiyatlı Prefabrik Ev Yaptırmak

UCUZ FİYAT AVANTAJI

Türkiye’de ev sahibi olmak için büyük bir talep ortaya çıktı. İnsanlar son 2 yıldır fahiş kiralar ile karşılaşınca ev satın almanın veya yaptırmanın yollarını araştırmaya başladılar. Ev satın almak isteyenler çok yüksek maliyetlerle karşılaşıyorlar. Ev yaptırmaya karar verenler ise betonarme evden yana tercihlerini kullandıklarında yine yüksek maliyetlerle karşı karşıya kalıyorlar. Bu durumda ise elde sadece prefabrik evler kalıyor. Prefabrik ev yaptırmak hem daha ucuz oluyor hem de bazı avantajları açısından daha makul bulunuyor.

ARSA ŞARTI VAR!

Prefabrik ev yaptırmak ucuz maliyetli olarak biliniyor ama burada dikkat edilmesi gereken bir detay var. Prefabrik ev maliyetleri içerisinde arsa maliyeti yok. Prefabrik evin kurulacağı bir arsaya sahip olmayanlar için bu ucuz ev fırsatı geçerli olmuyor. Özellikle de büyük kentlerde yaşayanlar böyle arsalara sahip olamıyorlar. Daha küçük kentlerde ve kentlerin çeperlerinde bu tür arsalar olabiliyor. Böylece prefabrik ev yaptırmak makul maliyete inebiliyor.

HER YERE PREFABRİK EV YAPILMAZ

Prefabrik evlerin her yere kurulabilecekleri şeklinde bir yanlış algı var. Teknik olarak prefabrik ev yaptırmak ile betonarme ev yaptırmak arasında herhangi bir fark yok. İmar izni yoksa, o arazi üzerine ev yapımına izin verilmiyorsa prefabrik ev de kurulamaz. Bundan dolayı prefabrik ev yaptırmaya karar verildiğinde kurulacak olan arazi veya arsa için ilgili belediyenin imar biriminden bilgi alınması gerekmektedir.

DEVLET DESTEKLİYOR

prefabrik evler için devletin de desteği bulunuyor. Bu destek de herkes için geçerli değil. Bazı özel koşullar aranırken baş şart ise ihtiyaç sahipliği oluyor. İhtiyaç sahibi olmayanların devlet desteği ile prefabrik ev yaptırmak gibi bir yolu araştırmasına gerek yok. Devlet sadece muhtaçlık sınırının altında olanlara ek koşullarda 300.000 TL prefabrik ev yaptırma desteği veriyor.

PREFABRİK EVDE KAMPANYALI FİYAT!

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler internet araştırması yaptıklarında kolay bir şekilde kampanyalı evlere ulaşabiliyorlar. Örnek olması açısından bir prefabrik ev kampanyasına haberimizde yer veriyoruz. Buna göre 3+1 konseptinde 90 metrekarelik prefabrik evde fiyat kampanyayla 559.900 TL’den 425.900 TL’ye düşüyor.

425.900 TL’ye villa konseptli prefabrik ev sahibi olunabiliyor. Eğer 300.000 TL devlet desteği alınırsa o zaman bu evi yaptırabilmek için 125.900 TL ödemek yeterli oluyor.

Not: Burada prefabrik ev satışı yapılmamaktadır. Prefabrik ev kampanyasına haberimizde örnek teşkil etmesi amacıyla yer verilmiştir. Prefabrik ev yaptırmak isteyenlerin ilgili firmalarla iletişime geçmeleri gerekir.

En Uygun Fiyatlarla 3+1 Müstakil Evler! Devlet Desteğiyle Prefabrik Ev Şansı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.