EkonomiGenelTürkiye

Dolar Borçlarına İlişkin Kötü Haber: İslam Memiş’ten Yüksek Kur Açıklaması!

Türkiye Ekonomisi için Orta Vadeli Program (OVP) Açıklandı: Dolar Kuru ve Enflasyon Tahminleri

OVP ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurunu yorumlarken yeni tahminini açıkladı.

Beklentilerin Gerçekleşme İhtimali Zor!

OVP hakkında yapılan kısa bir değerlendirmede İslam Memiş, mali disiplin, yapısal dönüşümler, büyüme, cari açık, kur, enflasyon gibi başlıkların gösterdiği gibi sancılı bir sürecin devam edeceğini belirtti. Ortaya konulan tablonun gerçekleşme ihtimalinin oldukça düşük olduğunu söyleyen Memiş, açıklanan beklentilerin gerçekleşeceği ve bunun nasıl başarılacağı konusunda herhangi bir ipucu olmadığını ifade etti. Yüksek kur, cari açık, enflasyon ve bütçe açığı gibi sorunların bir arada nasıl normalleşeceğinin oldukça belirsiz olduğunu dile getirdi.

Dolar Kuru Yıl Sonunda Ne Kadar Olacak?

Dolar kuruyla ilgili değerlendirmede bulunan İslam Memiş, mevcut verilere göre kişisel beklentisinin yıl sonunda dolar kurunun 29,90 TL seviyesinde olacağı yönünde olduğunu açıkladı. Aralık ayının sonuna doğru dolar kurunun bu seviyeyi göreceğini söyleyen Memiş, 2024 yılında ise dolar kuru beklentisinin 45 TL olduğunu belirtti.

Enflasyon Ne Kadar Olacak?

İslam Memiş, enflasyon konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Yükseliş trendine devam eden bir enflasyonla karşı karşıya olduklarını vurgulayan Memiş, OVP’de 2024 yılı enflasyon beklentisinin yüzde 33 olduğunu ancak bu rakamın aşılabileceğini düşündüğünü ifade etti. Kişisel beklentisine göre ise 2024’te enflasyonun yüzde 50 seviyelerinde olacağını söyledi. İşsizlik rakamlarının da tek haneli seviyelere düşmenin zor olacağını belirten Memiş, yoğun faiz artırımları, zamlar ve alım gücünün azalması gibi faktörlerin karşısında zor bir durumda olduklarını ifade etti.

Dolar Yorumu!

Dolar hakkında ayrı bir değerlendirmede bulunan İslam Memiş, doların hala bir yatırım aracı olmadığını belirtti. Parite işlemi yapacak olanların doları kullanabileceğini, ancak bunun onun bir yatırım aracı değil ödeme aracı olduğunu vurguladı. Daha yüksek kazanç sağlayabilecek farklı dövizlerin olduğunu söyleyen Memiş, dövizin olmasının da şart olmadığını dile getirerek farklı yatırım araçlarından daha yüksek kazanç elde etmenin mümkün olduğunu belirtti.

Not: Bu yazıda kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemektedir. Yatırım yapmak isteyenlerin kendi araştırmalarını yaparak kendi kararlarını vermeleri önerilir.

Dolar Borçlarına İlişkin Kötü Haber: İslam Memiş'ten Yüksek Kur Açıklaması!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.