EkonomiGenelTürkiye

Reor’dan Akaryakıt Fiyatlarına Zam Müjdesi! Benzin, Motorin, LPG Fiyatlarında Artış…

LPG Fiyatlarına Zam Geliyor

Litre başına 40 liraya kadar yükselen akaryakıt fiyatları son zamanlarda milyonlarca kişinin gündeminde yer alıyor. Benzin ve motorin (mazot) fiyatlarına yapılan ardı ardına zamların ardından şimdi de LPG (otogaz) fiyatlarına zam yapılacak. İşte 2 Eylül 2023 Cumartesi güncel LPG, motorin ve benzin fiyatları…

LPG’ye Zam Yapılacak

5 Eylül tarihinde uygulanmak üzere LPG’ye 1 lira 30 kuruş zam yapılacağı öğrenildi. Bu zamla birlikte Ortalama olarak litre başına İstanbul’da 17,59 TL, İzmir’de 17,32 TL ve Ankara’da 17,58 TL gibi miktarlara yükselecek.

2 Eylül 2023 Cumartesi Güncel Akaryakıt Fiyatları

İSTANBUL

Benzin: 36,75 TL

Motorin: 37,89 TL

LPG (Otogaz): 15,83 – 16,29 TL

ANKARA

Benzin: 37,29 TL

Motorin: 38,39 TL

LPG (Otogaz): 16,28 TL

İZMİR

Benzin: 37,35 TL

Motorin: 38,53 TL

LPG (Otogaz): 16,02 TL

LPG Fiyatları Nasıl Belirleniyor?

Türkiye’de LPG ürün fiyatlaması Sonatrach piyasa fiyatları takip edilerek yapılmaktadır. Ürün fiyatı, toptancı marjı, dağıtıcı ve bayi marjı, vergi öncesi LPG fiyatı gibi ana bileşenlerle belirlenir. Özel Tüketim Vergisi ve Katma Değer Vergisi ilave edildiğinde nihai LPG fiyatı ortaya çıkar.

EPDK’da yapılan açıklamaya göre, LPG fiyatlarının bazı AB ülkelerine göre daha yüksek olduğu ancak diğer petrol ürünlerinde olduğu gibi LPG üzerindeki yüksek vergi yükünden kaynaklandığı belirtilmektedir.

Reor'dan Akaryakıt Fiyatlarına Zam Müjdesi! Benzin, Motorin, LPG Fiyatlarında Artış...

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.