EkonomiGenelTürkiye

Hafta Sonu Altın Fiyatları | Gram ve Çeyrek Altın İndirimli Satışta!

Altın Fiyatlarındaki Sıkışma Nedenleri

Altın piyasasında son günlerde fiyat düşüşleri dikkat çekiyor. FED’in faiz kararına rağmen beklenen yükseliş gerçekleşmeyerek ons altında geri çekilmeler yaşandı. Haftanın son işlem gününde ons altın, bir miktar toparlanarak 1.925 dolara kadar yükseldi. Ancak, bu fiyatların neden sıkıştığı konusu kısa bir süre içinde ortaya çıktı.

Fiyatların Sıkışmasının Sebepleri

Altın fiyatları son 2 yılda tamamen FED’in kontrolü altına girmiştir. FED’in para politikası, altın piyasasını baskı altında tutmaktadır. Ayrıca, ABD 10 yıllık tahvil faizleri ile altın fiyatları arasında bir bağ ortaya çıkmıştır. 10 yıllık faizler yükseldikçe altın fiyatları düşüş göstermektedir. Fakat FED’in faiz kararı sonrasında bu faizler düşmeyerek beklenen etkiyi göstermemiştir. Bu durum da altın fiyatlarında düşüş yaşanmasına sebep olmuştur.

Hafta Sonu Altın Fiyatlarındaki Farklılık

Altın piyasası hafta sonları kapalı olmasına rağmen altın satışları devam etmektedir. Kuyumcular, satışları sürdürüp hafta sonlarında bir miktar fiyat farkı uygulamaktadır. Pazartesi sabahı, piyasaların hangi fiyatlarla açılacağı bilinmediği için kuyumcular, zarar etmeyi önlemek amacıyla bir miktar fark ekleyerek bu riski azaltmaktadır. Bu nedenle, hafta sonu altın alımı yapacak olanlar, her kuyumcunun belirlediği fiyat farkı ile karşılaşabilmektedir.

Bu Hafta Sonu Altın Fiyatları

Türkiye’de altın fiyatları açısından iki tür fiyat uygulaması bulunmaktadır. Bunlardan biri, bankalar arası piyasada görünen ve ekran fiyatı olarak bilinen fiyattır. Şu anda gram altın 1.681 TL olarak görülmektedir. Ancak, bu fiyat üzerinden herhangi bir şekilde altın alışverişi yapılamamaktadır. Asıl önemli olan ise kuyumcuların uyguladığı fiyatlar olmaktadır.

Kapalıçarşı altın piyasasında gram altın şu anda 1.722 TL’ye satılmaktadır. Fark olarak, makas aralığı denilen bir değer de bulunmaktadır.

22 ayar altının gram fiyatı ise 1.646 TL olarak bildirilmiştir. 14 ayar altının gram fiyatı ise 1.128 TL’dir.

En çok tercih edilen altın türlerinden olan çeyrek altın ise 2.813 TL’den satılmaktadır. Gremse altın ise şu anda 27.956 TL’den satışa sunulmaktadır.

Not: Burada yer alan tüm veriler bilgilendirme amaçlıdır. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Hafta Sonu Altın Fiyatları | Gram ve Çeyrek Altın İndirimli Satışta!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.