EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere İktidarın Müjdesi! 4A, 4B, 4C, SSK, BAĞKUR, Memur ve EYT Emekli Maaşına Geriye Dönük İyileştirme Zammı

Emeklilere İktidardan Müjde! Geriye Dönük İyileştirme Zammı

Emekliler için beklenen ara ek zam müjdesi, dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından açıklanmadı. Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşmasında gençlere yönelik yapılan müjdeler açıklanmıştı. Peki, emeklilere ara ek zam ve Ekim zammı ne zaman gelecek?

Emeklilere Yeni Ara Ek Zam Ne Zaman Gelecek?

Cumhur İttifakı ortağı BBP Genel Başkanı Destici, emeklilerin ara ek zam beklentilerine ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, 7 bin 500 lira düzeyinde maaş alan ve haziran ayındaki zamın kök ücrete uygulanması dolayısıyla reel olarak zam alamayan emeklilerin durumuna değinen Destici, herhangi bir açıklama yapılmamasına rağmen emeklilerin hayat pahalılığı şartlarında bu maaş düzeyiyle yaşamlarını sürdüremeyeceklerini ifade etti. Destici, Meclis açıldığında, emeklilerin maaşlarına temmuz ayından itibaren geriye dönük bir iyileştirme yapılması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da daha önce yaptığı bir açıklamada, “Emeklilerle ilgili ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız” demişti.

Emekli Maaşına Ek Zam Ne Zaman Gelecek?

Emekli maaşlarına zam için gözler, Ekim ayında meclisin açılacağı tarihe çevrildi. TBMM’de Ekim ayında başlayacak olan çalışmalarda, emekli maaşı zamının da yer alması bekleniyor. Torba yasa içerisine eklenen bir madde ile zam miktarının belirlenmesi beklenmektedir. Meclisin açılmasıyla birlikte emeklilerin merakla zam haberi beklediği belirtilmektedir.

Emeklilere İktidarın Müjdesi! 4A, 4B, 4C, SSK, BAĞKUR, Memur ve EYT Emekli Maaşına Geriye Dönük İyileştirme Zammı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.