EkonomiGenelTürkiye

“Halkbank’tan Taşıt Kredisi: 1 Milyon TL’lik Otomobiller İçin Yeni Karar!”

HALKBANK’TAN TAŞIT KREDİSİ İMKANLARI!

Yeni Araç Almak İsteyenler İçin Halkbank Taşıt Kredisi

Türkiye’de otomobil satın almak isteyenlerin taşıt kredisi taleplerinde bir artış olduğu gözlemleniyor. Sıfır kilometre otomobille değişiklik yapmak isteyenler bankalardan taşıt kredisi çekerek bütçe eksikliklerini gidermeyi tercih ediyorlar. Halkbank, taşıt kredisi kampanyası ile en avantajlı seçeneklerden biridir. Halkbank taşıt kredisi özellikleri nelerdir?

HALKBANK’IN TAŞIT KREDİSİ ÖZELLİKLERİ

Halkbank, sıfır kilometre otomobil almak isteyenlere destek sağlamaya devam etmektedir. Ancak, bu taşıt kredileri belirli sınırlamalarla verilmektedir. BDDK tarafından belirlenen bu sınırlamalar, bankaların aşamayacağı şekilde oluşturulmuştur. Sıfır kilometre araçların fiyatlarının artmasıyla birlikte taşıt kredilerinin kredilendirme oranları büyük bir önem kazanmaktadır.

TAŞIT KREDİSİ KREDİLENDİRME ORANLARI

Sıfır kilometre otomobillerin fiyatları incelendiğinde, ortalama seviyedeki araçların yaklaşık 1 Milyon TL olduğu görülmektedir. Halkbank, 1 Milyon TL değerindeki bir sıfır kilometre araç için BDDK tarafından belirlenen kredilendirme sistemine göre kredi verebilir. Bu sistem ye göre, 1 Milyon TL taşıt kredisi için en fazla yüzde 30 oranında kredilendirme yapılabilir. Bu hesaplama doğrultusunda, 1 Milyon TL değerindeki bir araç için en fazla 300 Bin TL taşıt kredisi çekilebilir. Bu taşıt kredisinin azami vade süresi ise 24 ayı geçemez.

HALKBANK’TAN 300 BİN TL TAŞIT KREDİSİ ALMAK

1 Milyon TL değerinde bir otomobil için Halkbank’tan en fazla 300 Bin TL taşıt kredisi alınabilir. Bu tutarın üzerine çıkılması mümkün değildir. 700 Bin TL peşin parası olanların, Halkbank’tan 300 Bin TL taşıt kredisi çekerek sıfır kilometre araç sahibi olabilmeleri mümkündür.

TEMİNAT VE REHİN İŞLEMLERİ

Halkbank taşıt kredisi kampanyası kapsamında genellikle müşterilerden herhangi bir teminat talep edilmez. Teminat meselesi, araç üzerine rehin işlemi tesis edilerek çözüme kavuşturulur. Bu rehin işlemi sebebiyle müşteri aracı, kredi borcunu ödemedikçe habersiz bir şekilde satamaz. Kredi borcu kapatıldığında ise rehin işlemi iptal edilir.

300 BİN TL TAŞIT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

Halkbank’tan taşıt kredisi çekmek isteyenler aylık yüzde 2,54 oranında aylık kredi faizi ile karşılaşmaktadır. 24 ay vadeli 300 Bin TL taşıt kredisi için aylık taksit tutarı 18.295 TL olmaktadır. Bu kredinin toplam maliyeti ise 439.090 TL olacaktır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.