EkonomiGenelTürkiye

Jandarma 320 Uzman Erbaş Alımı: Başvurular Yarın Kapanıyor!

Askeri Personel Alımı İş İlanları

Jandarma Genel Komutanlığı, kendi bünyesinde istihdam etmek üzere ikamet şartı olmadan 320 uzman erbaş alımı yapacağını açıklamıştır. KPSS şartının aranmadığını açıklayan kurum; ilkokul, lise, önlisans ve lisans mezunlarından alım yapacağını açıklamıştır. Başvurular başladı ve son başvuru tarihi ise 26 Ekim 2023 olarak açıklanmıştır. Kamupersonelialim.com yazar ekibi olarak ilanın gerekli olan detaylarını ve başvuru şeklini sizler için paylaşıyoruz.

Personel Alımı Müracaat Koşulları

İlanın yayım tarihi olan 12 Ekim 2023 tarihi baz alınmak kaydıyla 20 yaşını tamamlamış olmanız ve 26 yaşını geçmemiş olmanız sizlerden istenen yaş şartı olarak açıklanmıştır.

Başvuru yapmak isteyen adayların Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına sahip olması ve erkek olması gerekmektedir.

Kamu Personel Alımı Sınav Aşamaları

İşe girmeye hak kazanacak olan adayların dört aşamalı sınavda başarılı olması gerekmektedir. Adayların; ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik sınavı, uygulama sınavı ve mülakat sınavında başarılı olması gerekmektedir.

Adayların sınavlara gelirken yanlarında cep telefonu, ses-görüntü kayıt cihazı veya benzer özellikli değişik elektronik cihazları bulundurmamaları gerekmektedir. Sınav aşamalarından önce kayıt kabul ve belge kontrolü yapılacak olup, eksik veya hatalı belgesi olan adaylar sınavlara alınmayacaktır.

Uygulamalı sınavda adayların başarılı olabilmesi için 24 puan almış olmaları istenmektedir. Mülakat sınavı ise 15 soru üzerinden değerlendirme yapılacak olup; sınavda 10 puan alan adaylar başarılı kabul edilecektir. Fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı için ise toplam 50 puan almış olmanız istenmektedir.

Uzman Erbaş Alımı Başvuru Şekli ve Süreci

Jandarma Genel Komutanlığı (JGK), bünyesinde yayımlanmış olan ilana son başvuru tarihi 26 Ekim 2023 olarak açıklanmıştır. Adaylar başvurularını https://giris.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden online olarak yapacaklardır.

Sınav Ücreti

Başvuru sürecinizin tamamlanmasının ardından 100 TL sınav ücreti yatırılacaktır. Sınav ücretinin nereye ve ne şekilde yatırılacağı başvuru sonuçları ile birlikte adaylara bildirilecektir.

Jandarma 320 Uzman Erbaş Alımı: Başvurular Yarın Kapanıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.