EkonomiGenelTürkiye

İhtiyaç kredisi taksitleri yenilendi! Vakıfbank, TEB, ING başvuruları için güncel faiz oranları.

İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZLERİ NEDEN YÜKSEK?

İhtiyaç kredisi faizlerindeki artışın nedeni, ekonomik koşullardaki olumsuzluklardır. Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararı, bankaları da kredi faizlerini yükseltmeye zorlamaktadır. Bu faiz artışı direk olarak kredi faizlerine yansımamaktadır, ancak politika faizindeki artış bankaların kredi maliyetlerini artırmaktadır. Bu durum da müşterilerin lehine değildir. Bankalar, bu nedenle kredi faizlerini artırmaya devam edeceklerdir. Merkez Bankası’nın politika faizini bir süre daha artıracağı bilinmektedir.

BANKALAR İHTİYAÇ KREDİSİ İÇİN HANGİ KURALLARI UYGULUYORLAR?

Bankalar, müşterilerin bu nakit imkanından yararlanabilmeleri için bazı kuralları uygulamaktadır. Çekilecek kredinin maksimum vade süresi bu kurallara göre belirlenmektedir. İhtiyaç kredisi başvurusu yapan müşteriler, bankaların belirlediği limitlere göre maksimum vade süreleriyle karşılaşmaktadır. Bankalar, 50.000 TL’ye kadar olan ihtiyaç kredilerini en fazla 36 ay vade ile vermektedir. 50.000 TL ile 100.000 TL arasındaki ihtiyaç kredilerinde ise maksimum vade süresi 24 ay olabilmektedir. Ancak müşteri, bankayı ikna ederek 100.000 TL’nin üzerinde bir kredi çekerse, maksimum vade süresi otomatik olarak 12 aya düşmektedir. Bankaların bu kuralları esnetme gibi bir imkanı bulunmamaktadır. BDDK tarafından belirlenen kurallara uymazlarsa, bankalara para cezası uygulanabilmektedir.

TEB 50.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ TAKSİT MALİYETİ!

TEB’in aylık faiz oranı %2,99 olarak belirlenmiştir. 36 ay vadeli 50.000 TL ihtiyaç kredisi için aylık taksit tutarı 2.603 TL’dir.

VAKIFBANK 50.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ TAKSİT MALİYETİ!

Vakıfbank müşterileri, %3,35 aylık faiz oranıyla ihtiyaç kredisi çekebilmektedir. 36 ay vadeli 50.000 TL ihtiyaç kredisi için aylık taksit tutarı 2.775 TL’dir.

ING BANK 50.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ TAKSİT MALİYETİ!

ING Bank müşterilerinin ihtiyaç kredileri, %3,59 aylık faiz oranıyla hesaplanmaktadır. 36 ay vadeli 50.000 TL ihtiyaç kredisi için aylık taksit tutarı 2.894 TL’dir.

İhtiyaç kredisi taksitleri yenilendi! Vakıfbank, TEB, ING başvuruları için güncel faiz oranları.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.