EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere Cumhuriyet İkramiyesi için beklenen açıklama! 29 Ekimde hesaplara binlerce TL mi geliyor?

Emeklilere 10.000 TL Cumhuriyet İkramiyesi Verilmeli!

Emekliler için Cumhuriyet İkramiyesi, ekonomik darboğazda kalanlar için umut olmuştur. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, resmi bir açıklama yapılmamış olsa da emekliler adına açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet İkramiyesi’nin 29 Ekim’de verileceği iddiası üzerine, bu durumu memnuniyetle karşılayacaklarını belirtti.

Emeklilere 10.000 TL İkramiye Ödemesi Yapılmalı!

Kazım Ergün, emeklilerin çok zorlu bir ekonomik süreçten geçtiğini belirterek, “Emeklilerimiz, geçim sıkıntısı içinde maaş zammını bekliyorlar. Bu arada bayram ikramiyelerinin de artırılması gerekiyor. Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle verileceği söylenen 5.000 TL’lik ikramiye, emeklilere ek gelir sağlaması açısından önemlidir. Ancak bu rakam, ne Cumhuriyetimizin büyüklüğüne uygun ne de emeklilerimizi mutlu eder. Cumhuriyet İkramiyesi, en az yüzde 10.000 TL olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Emekli Maaşlarına Ekim Ayında Zam Yapılmalı!

Kazım Ergün, emekli maaş zamları hakkında da görüşlerini dile getirerek, “Emeklilerimiz, hükümet yetkililerinin açıklamalarını dikkate alarak maaşlarına Ekim ayında zam yapılmasını bekliyorlar. Zam oranının Ekim ayında ilan edilmesi ve zam yapılması gerekmektedir. Eğer bu zam Kasım ve Aralık aylarına sarkarsa, emekli vatandaşlarımız üzerinde olumsuz etkiler yaratacaktır. Milyonlarca emekli vatandaşımızın artık bu durumu tolere etme gücü kalmamıştır. Bu durumun, devletimizin yöneticileri tarafından dikkate alınmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bayram İkramiyeleri Artırılmalı!

Kazım Ergün, bayram ikramiyeleri konusunda da değerlendirmelerde bulunarak, “Emeklilere bayram ikramiyesi verilmesi için uzun yıllar mücadele ettik. 2018 yılında bu mücadelemizin sonucunda emekli bayram ikramiyesi 1.000 TL olarak ödenmeye başlandı. 2021 yılında ise yüzde 10 zamla bayram ikramiyesi 1.100 TL’ye yükseltildi. 2018 yılında, emekli bayram ikramiyesi 1.000 TL olduğunda, 190 TL karşılığında 5,3 gram 24 ayar altın alabiliyordunuz. Bu değerde bir emekli ikramiyesi bugün 2.000 TL değil, 9.000 TL olacaktı. Dolayısıyla emekli bayram ikramiyeleri tekrar bu değere yükseltilmelidir.” şeklinde konuştu.

Emeklilere Cumhuriyet İkramiyesi için beklenen açıklama! 29 Ekimde hesaplara binlerce TL mi geliyor?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.