EkonomiGenelTürkiye

Tapu Sahipleri: Belediyeden 3.917 TL Para İadesi İçin Sizi Bekliyoruz!

Tek evi olan tapu sahipleri için 3.917 TL tutarında para iadesi – Son dakika hatırlatması: Tek evi olan milyonlarca kişiye yönelik bir hatırlatma yapıldı. Ev sahipleri her yıl emlak vergisi öderken, milyonlarca kişinin fazla ödeme yaptığı ortaya çıktı.

Emlak vergisinin tahsil edildiği belediyeler, fazla para iadesinin de yine belediyeler aracılığıyla gerçekleştirileceğini belirttiler. Kamu Denetçiliği Kurumu’nun Ombudsmanlık KDK tarafından açıklanan emsal karar ile milyonlarca kişiye para iadesi alma imkanı ortaya çıktı. İşte emlak vergisi para iadesi için açıklanan şartlar…

Tek evi olanlar emlak vergisi öder mi, kimler ödemez?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, emlak vergisi muafiyeti için aranan şartlar ilan edildi. Ülkemizde arsa, tarla, yazlık, konut, dükkan, işyeri, depo, ofis ve daire gibi taşınmazlara her yıl düzenli olarak emlak vergisi tahsil edilmektedir. Ancak evi olan ancak vergi ödemeye gücü olmayan kişilere yönelik olarak emlak vergisi muafiyeti hakkı tanınmaktadır. Bu kişiler şu şekilde sıralanmaktadır:

– Tek evi olanlar ve evin büyüklüğü 200 m2’yi geçmemelidir.

– Emekli olan kişiler

– Ev hanımları

– Engelli bireyler

– Şehit eşi ve şehit çocukları

– Gaziler

– İşi olmayan kişiler

Bu kişiler, emekliler için emekli maaşı dışında, diğer kişiler için ise hiçbir geliri olmaması şartıyla sıfır oranlı emlak vergisi hakkından yararlanmaktadır.

Geriye dönük 5 yıllık emlak vergisi para iadesi dilekçesi nasıl yapılır ve nereden alınır?

Emlak vergisi ödemesi yapmış ancak emlak vergisi muafiyeti listesinde yer alan kişiler, geriye dönük 5 yıllık para iadesi alabilirler. Bunun için, ödeme yapılan belediyeye bir emlak vergisi para iadesi dilekçesi yazarak başvuru yapmanız yeterlidir. Dilekçe için temiz bir A4 kağıda:

“….. BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI’NA

….. kimlik numarası emlak vergisi mükellefi olduğumu belirtmek isterim. Ayrıca emekli/ev hanımı/işsiz/engelli/şehit yakını olduğumdan dolayı emlak vergisi muafiyeti hakkım olduğunu bildirmek isterim ve geriye dönük 5 yıllık emlak vergisi ödeme tutarımın tarafıma iadesini talep ederim.”

yazarak ilgili belediyeden para iadesi talebinde bulunmanız ve KDK tarafından konu hakkında emsal karar olduğunu belirtmeniz yeterli olacaktır.

Tapu Sahipleri: Belediyeden 3.917 TL Para İadesi İçin Sizi Bekliyoruz!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.