EkonomiGenelTürkiye

“Güncel bilişim formatörlerinin önemli değişiklikleri”

**MEB Tarafından Yayınlanan Yönerge ile Okullardaki Bilişim Formatörlüğü Görevi Sadece Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine Verilecek**

MEB tarafından Ağustos 2023-Ek-2 Tebliğler Dergisinde yayımlanan yönergeye göre, FATİH Projesi kapsamında okullardaki bilgisayarlar ve akıllı tahtalarla ilgili iş ve işlemleri yürüten bilişim formatörlüğü görevi, sadece Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine verilecektir.

**Okullardaki Bilişim Formatörlüğü Görevinde Alan Kısıtlaması Sorunu**

Daha önce, bu alanda kendilerini yetiştirmiş ve bu alanda çalışmak isteyen öğretmenlere verilen görevlerde, alan kısıtlaması getirilmesi okulları zor durumda bırakmıştır. Önceden, farklı alanlarda görev yapan öğretmenler, bu konuda hizmet içi eğitime tabi tutularak görev almaktaydılar. Ancak yeni yönergeye göre, yeterli veya istekli Bilişim Teknolojileri öğretmeni bulunmadığı durumlarda, diğer alan öğretmenlerine görev verilmeyecektir.

**Yetersiz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sayısı ve Olası Sorunlar**

Ülkemiz genelinde yeterli sayıda bilişim teknolojileri öğretmeni bulunmamaktadır. Bu durumda, okullarda birçok sorun yaşanması kaçınılmaz olacaktır. MEB’in yönergede değişiklik yaparak daha esnek bir yaklaşım benimsemesi gerekmektedir.

**Esneklik Sağlanmalı veya Yeterli Öğretmen Ataması Yapılmalı**

Ya da, bilişim formatörlüğü görevini yapacak yeterli öğretmenlerin atanması sağlanmalıdır. Bu sayede, okullarımızdaki teknolojik altyapı ve bilişim eğitimi daha verimli bir şekilde yönetilebilir hale gelecektir. MEB’in bu konuya öncelik vermesi ve çözüm üretmesi önem arz etmektedir.

**Sonuç**

MEB tarafından yayınlanan yönerge ile okullardaki bilişim formatörlüğü görevi, sadece Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine verilecektir. Ancak, yetersiz Bilişim Teknolojileri öğretmeni sayısı ve alan kısıtlaması gibi sorunlar, okullarımızı sıkıntıya sokmaktadır. MEB’in esnek bir yaklaşım benimseyerek çözüm üretmesi veya yeterli öğretmen ataması yapması gerekmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.