EkonomiGenelTürkiye

Başörtülü Öğrenciyi Okula Almayan Müdüre Yüksek Para Cezası!

Eskişehir’deki bir okulda başörtülü bir öğrencinin okula alınmaması tartışma yarattı

Eskişehir’de bulunan ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in kurucusu olduğu Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Çalışmaları Vakfı’na bağlı bir okulda yaşanan başörtüsü olayı büyük tepkilere neden oldu. Okulun müdürü, depremzede bir öğrencinin başörtülü olduğu gerekçesiyle bu öğrenciyi okula kabul etmedi. Bu olay, depremin acısının hala taze olması ve tesettür düşmanlığının devam etmesiyle birlikte gerilimi artırdı.

Olayın araştırılması için Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu devreye girdi

Tartışmalı olayın ardından Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, konuya müdahil olarak bir inceleme başlattı. İnceleme sonucunda yapılan karara göre, deprem nedeniyle başka bir okula nakledilmek isteyen öğrencinin başörtülü olması sebebiyle okula kabul edilmemesi, din, inanç ve cinsiyet temellerine dayalı ayrımcılık yasağına aykırılık teşkil ediyordu. Bu nedenle okul müdürü İ.S.’ye oy birliğiyle 89 bin 571 TL idari para cezası verildi.

Okul müdürü hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında okul müdürü İ.S.’nin ifadesi alındı ve kendisi hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi. Cumhuriyet Başsavcılığı, depremzede öğrencinin başörtülü olduğu gerekçesiyle okula kabul edilmemesi iddiasıyla soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, okul müdürü İ.S. hakkında “halkın dini değerlerini alenen aşağılama” suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianame, ayrıca idari ve disiplin yönünden Eskişehir Valiliği’ne ve insan hakları ve ayrımcılık yönünden Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na da gönderildi.

Ancak Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada özel okul müdürü beraat etti. Bu karara başsavcılıkça itiraz edildi.

Başörtülü Öğrenciyi Okula Almayan Müdüre Yüksek Para Cezası!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.