EkonomiGenelTürkiye

Akaryakıt Fiyatlarına Çifte Zam Yolda: Benzin, Motorin ve LPG Artacak

Akaryakıt Fiyatlarına Zam Geliyor: İşte Güncel Fiyatlar

Akaryakıt Fiyatlarına Çifte Zam Geliyor

Ülkemizde araç sahibi olmak artık imkansıza yakın olsa da, araç sahiplerinin otomobillerini kullanmaları da zorlaştı. Sürekli olarak akaryakıt fiyatlarına zam geliyor olması nedeniyle araç sahibi vatandaşların pek çoğu kontak kapatmaya başladı. Ancak gelen bir son dakika bilgisi büyük ses getirecek. Bu son dakika haberi ile akaryakıt fiyatlarına çifte zam geleceği duyuruldu.

Zam İçin Resmen Tarih Verildi

Petrol fiyatlarında son dönemde yaşanan artışların ardından, OPEC+ liderlerinin arz kesintilerini uzatma kararı, enerji piyasalarında dikkatleri üzerine çekiyor. Goldman Sachs analistleri, petrol fiyatları için korkutan bir tahminde bulundu. Daha önce 93 dolar seviyesinde tahminde bulunan Goldman Sachs, tahminini şimdi 107 dolara çıkardı. Analistler, Aralık 2024’te varil başına 107 doların görülebileceğini öngörüyor.

Akaryakıt fiyatları da petrol fiyatlarındaki bu yükselişten etkilendi. Temmuz ayındaki ÖTV düzenlemesinin ardından benzin ve motorin fiyatları 40 TL’yi geçti. Ayrıca, dolar kurundaki dalgalanmaların etkisiyle benzin fiyatlarına 25 Temmuz’da 2 TL, 16 Ağustos’ta ise 1.55 TL zam yapıldı. Bu zam sonrasında sürücülerin tercih ettiği LPG fiyatları da 1.30 TL arttı.

İstasyonlar Kuyruk Olabilir

Geçtiğimiz hafta motorin için 1.20 TL’lik bir indirim yaşanmıştı, ancak şimdi motorin için 1.50 TL’lik yeni bir zam iddiası ortaya atıldı. Kaynaklara göre, 13 Eylül Çarşamba’dan itibaren motorin fiyatlarına 1,50 TL miktarında bir zam yapılacak. Benzinde de benzer bir artışın yaşanması bekleniyor.

Zam sonrasında İstanbul’da motorin litre fiyatı 39.36 TL’ye yükselecekken, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde bu fiyat 40 TL’yi aşacak.

11 Eylül Güncel Akaryakıt Fiyatları

İstanbul Avrupa Yakası Akaryakıt Fiyatları

Benzin: 36.75 TL
Motorin: 37.93 TL
LPG (Otogaz): 17.24 TL

İstanbul Anadolu Yakası Akaryakıt Fiyatları

Benzin: 36.80 TL
Motorin: 37.93 TL
LPG (Otogaz): 17.69 TL

Ankara Akaryakıt Fiyatları

Benzin: 37.18 TL
Motorin: 38.36 TL
LPG (Otogaz): 17.60 TL

İzmir Akaryakıt Fiyatları

Benzin: 37.24 TL
Motorin: 38.52 TL
LPG (Otogaz): 17.31 TL

Akaryakıt Fiyatlarına Çifte Zam Yolda: Benzin, Motorin ve LPG Artacak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.