EkonomiGenelTürkiye

Adalet Bakanlığı, 1.000 kamu personeli alacak.

Adalet Bakanlığı Kamu Personel Alımı

Haber Başlığı: Adalet Bakanlığı, 2023 Yılında 1000 Memur Alımı Yapacak

Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalara göre, taşra merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 1.000 memur alımı yapacağını duyurdu. 2023 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan bu alımlarla ilgili detaylar Kamupersonelialim.com yazar ekibi tarafından sunuldu.

Açıklamaya göre, yeni adli yılda vatandaşların adalete kolay erişimini sağlamaya devam edilecektir. Bu kapsamda, 2023 yılı öncesinde gerçekleştirilecek bir sınav ile 1.000 hâkim ve savcı yardımcısı alınacak ve bakanlık kapasitesi güçlendirilecektir. Ayrıca, başta deprem bölgesi olmak üzere 9 il ve ilçede yeni adliye binalarının yapımı için ihale düzenlenecektir.

Kamu Personeli Alımı Şartları

Müracaat etmek isteyen adayların, Türkiye’de yer alan hukuk fakültesi programlarından mezun olmaları gerekmektedir. Ayrıca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde yer alan nitelikleri taşıma şartı bulunmaktadır. Yaş şartı ise mesleğe göre değişmektedir, ancak 35 veya 45 yaşından büyük olunmaması gerekmektedir.

Personel Alımı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Hâkim ve savcı yardımcısı alımı için başvuruda bulunmak isteyen adayların, öncelikle ÖSYM tarafından düzenlenecek sınava katılmaları gerekmektedir. Alım süreci ve başvuru takvimi ise ÖSYM tarafından yayınlanacak olan kılavuzda belirtilecektir. En güncel açıklamaları takip ederek başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Adalet Bakanlığı, 1.000 kamu personeli alacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.