EkonomiGenelTürkiye

Dedikleri bir bir çıktı: Gram altın yıl sonunda hedefine yaklaşıyor!

**ALTIN FİYATLARI: GRAM ALTIN VE ÇEYREK ALTIN FİYATLARI YÜKSELİYOR MU?**

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Özellikle Merkez Bankası faiz kararının yakın zamanda açıklanacak olmasından sonra bugün gram altın ve çeyrek altın fiyatları ne kadar? Araştırması yapılıyor. 25 Ekim Çarşamba gram altın ve çeyrek altın fiyatlarına ilişkin detaylar haberimizde.

**MB FAİZ KARARINA DİKKAT**

Altına yatırım yapan ve yapacakları uyaran Memiş, yarına dikkat çekti. Altın fiyatlarının hızla yükselmesi ile birlikte kar satışlarının da beklendiğini ifade eden Memiş, kısa süreli olarak Ons tarafında aşamalı bir aşağı hareketin olabileceğini belirtti. Altında bundan sonra yaşanacak düşüşlerin geçici olacağını belirten Memiş, ons altında gerçek rakamın 2 bin dolar üzeri olduğunun altını çizdi.

**GRAM ALTIN YILSONUNDA NE KADAR OLUR?**

Gram altının yılsonundaki durumuna ilişkin de değerlendirmelerini açıklayan Memiş, “Dolar kurunda neler yaşanacak? ABD’nin faiz adımları ve Türk lirasının ne yönde şekilleneceği belirleyici olacak. 1.780 lira kalıcı bir fiyat değildir, altın fiyatları yukarı çıkacak. Bugüne kadar altın almamış, almayı ihmal etmiş bütün yatırımcıların bu seviyeleri fırsata dönüştürmesi gerekiyor. Bu hafta fiyatlar 1.780 lira seviyesine düşünce, hızlı bir yukarı çıkış yakalayacak o nedenle erkenden pozisyon almakta fayda var. Gram altın fiyatı serbest piyasalarda 1.847 ile 1.857 lira aralığında. Geçen hafta tüm zamanların rekorunu kırmıştı” dedi. Takip aralığının 1.780 – 1.880 TL arasında olacağını ifade eden uzman isim, bu yıl için de yaptığı tahminin gerçek olduğunu bir kere daha belirtti.

Düşüşlerin kalıcı olmadığını, yıl bitmeden ons altın 2 bin doların üzerini öyle ya da böyle göreceğini ifade eden Memiş, 2024 yılında 2.500 TL seviyesini takip edeceğini de sözlerine ekledi.

Dedikleri bir bir çıktı: Gram altın yıl sonunda hedefine yaklaşıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.