EkonomiGenelTürkiye

TYP’li ve 100 bin taşeron işçiye kadro müjdesi: 2. Torba yasa ile hızlı onay süreci!

TBMM AÇILIYOR: Taşerona Kadro Müjdesi Sonunda Gelecek mi?

TBMM’nin açılması için geri sayım devam ederken taşerona kadro müjdesi gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda artık son bir adım kaldı. 2. torba yasayla taşerona kadro müjdesi yolda. Ayrıca TYP’liler de 2. torba yasadan müjde çıkmasını bekliyor. İşte 100.000 işçiye kadro müjdesi ile ilgili yeni detaylar ve torba yasa maddeleri…

Taşeron işçiler, uzun zamandan beri kadro müjdesini bekliyor. Taşeron işçiye kadro müjdesi, TYP’lilere kadro müjdesi ile birlikte yeni torba yasasının yolda olmasıyla umutlanmıştı. AK Parti hükümeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan 2. torba yasayla, yerel seçimler öncesi yüz binlerce kişiye müjde vermeye hazırlanıyor. 2. torba yasa çalışmaları devam ederken, TBMM açıldığı anda müjdenin gelmesi bekleniyor. Son dakika taşerona kadro müjdesi ve tüm detaylar haberimizde…

TAŞERONA KADRO MÜJDESİ GELİYOR

Uzun zamandan beri yüz binlerce taşeron işçi kadro müjdesini bekliyor. Bu yıl EYT yasasının çıkması ve 3600 ek gösterge düzenlemesinin hayata geçmesiyle birlikte taşeron işçilerin umutları arttı. Bir yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından taşerona kadro için çalışmalar başlatılırken, diğer yandan da TYP’liler için kadro çalışmaları yapılıyor. Geçici işçilere kadro düzenlemesi için hazırlıklar hızla devam ediyor. Son dakika haberine göre 100.000 taşeron işçiye kadro müjdesi, 2. torba yasa ile birlikte gelecek.

TBMM AÇILIR AÇILMAZ 2. TORBA YASA İLE ONAYLANACAK

Taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili kanun teklifinin, ikinci torba yasa ile birlikte TBMM gündemine geleceği tahmin ediliyor. Şu anda meclisin tatilde olması sebebiyle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından söz konusu düzenlemenin son rötuşları yapılıyor. Ekim ayında TBMM’nin yeniden göreve başlamasıyla birlikte taşerona kadro konusu da masaya yatırılacak.

ESKİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI AÇIKLADI

100.000 işçiye kadro verilmesi ile ilgili eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, önemli açıklamalarda bulunmuştu. Her bir dosyanın çözümü için emin adımlarla ilerlendiğini belirten Bakan Bilgin, taşerona kadro konusunda da çalışmaların sürdüğünü ifade etti. AK Parti hükümetinin yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a bu konuda talimat verdiği öğrenildi. Yani Ekim ayında TBMM’nin açılmasıyla birlikte taşerona kadro müjdesi hızla meclisten geçerek resmi gazetede yayınlanacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.