EkonomiGenelTürkiye

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı 3.517 TL yardım parası dağıtacak!

Çocukların Eğitim Hayatlarına Destek Sağlanıyor

81 İlde Çeşitli Destekler Veriliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların eğitim hayatlarını kolaylaştırmak ve ailelere destek olmak amacıyla farklı yardım programlarını hayata geçirdiklerini ifade etti. Bu desteklerin çocukların okul masrafları, eğitim materyalleri, ders kitapları ve diğer ihtiyaçlarına yönelik olduğunu belirten Bakan Göktaş, bu desteklerin büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Hanelere Çocuk Desteği Sağlanıyor

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen Çocuk Desteği ile hanelerin çocukları için harcamalarını azaltmayı hedeflediklerini belirten Bakan Göktaş, aylık ödemelerin yapıldığını açıkladı. Ayrıca çocukların eğitim ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hanelere Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) verdiklerini de ifade etti.

Eğitim Yılı Öncesinde Kaynak Aktarılıyor

Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan çocukların eğitim masraflarının karşılanması amacıyla belirli dönemlerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na (SYDV) periyodik pay aktarıldığını vurgulayan Bakan Göktaş, eğitim hayatlarının kesintisiz bir şekilde devam etmesinin önemini vurguladı. İhtiyaç sahibi hanelerdeki çocukların okul ihtiyaçlarının karşılanması için destek verdiklerini belirtti.

Şartlı Eğitim Yardımı ile Eğitime Eşit Katılım

Ekonomik zorluklar nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyen ailelere, çocuklarının okula devam etmeleri şartıyla Şartlı Eğitim Yardımı yapıldığını anlatan Bakan Göktaş, bu yardımın eğitime erişimi artırmaya yönelik olduğunu söyledi. Eğitim çağındaki çocuklarını okula gönderen ailelere düzenli ödemeler yapıldığını ve böylece tüm çocukların eğitime erişimini sağladıklarını ifade etti.

Taşıma ve Yemek Yardımı ile Destek

Çocuklara yönelik yapılan eğitim yardımları arasında taşıma ve yemek yardımının da bulunduğunu söyleyen Bakan Göktaş, taşımalı eğitim kapsamında okullarının bulunduğu merkezlere taşınan çocuklara öğle yemeği verildiğini belirtti. Ayrıca taşımalı eğitim dışında kalan ihtiyaç sahibi çocukların taşıma, yemek, iaşe ve barınma gibi ihtiyaçlarını SYDV’ler aracılığıyla karşıladıklarını ifade etti.

Bakan Göktaş, çocukların eğitim hayatlarını kolaylaştırmak ve ailelere destek olmak amacıyla bu çeşitli yardım programlarını hayata geçirdiklerini ifade etti. Çocukların okul masrafları, eğitim materyalleri, ders kitapları ve diğer ihtiyaçlarına yönelik sunulan bu destekler oldukça rağbet görüyor. İşte konu hakkında detaylar…

81 İLDE ÇEŞİTLİ DESTEKLER VERİLİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş: “Eğitim odaklı sosyal yardımlarla çocuklarımızın donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlıyoruz”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların eğitim hayatları boyunca hep yanlarında olacaklarını belirterek, “Eğitim odaklı sosyal yardımlarla çocuklarımızın donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlıyoruz. Sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerimizle çocuklarımızın eğitim hayatlarına katkıda bulunmayı sürdüreceğiz. Değerlerimiz ve geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitim alanında ihtiyaçlarının karşılanması için kaynaklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerdeki çocuklara yönelik yapılan eğitim yardımlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, çocuklara eğitim hayatları boyunca destek vereceklerini belirtti.

Bakan Göktaş, çocuklara başta Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti olmak üzere Türkiye Aile Destek Programı Çocuk Desteği, Şartlı Eğitim Yardımı, Eğitim Materyali Yardımı ve diğer yardımlar olmak üzere birçok başlıkta destek sunduklarını bildirdi.

Çocuklara yönelik yapılan sosyal yardımları, çocuğun üstün yararını ön planda tutacak şekilde aile odaklı bir anlayışla yürüttüklerini bildiren Bakan Göktaş, “Eğitim odaklı sosyal yardımlarla çocuklarımızın donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlıyoruz. Sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerimizle çocuklarımızın eğitim hayatlarına katkıda bulunmayı sürdüreceğiz. Değerlerimiz ve geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitim alanında ihtiyaçlarının karşılanması için kaynaklarımızı kullanmaya devam edeceğiz. Böylece çocuklarımızın eğitim hayatları boyunca hep yanında olacağız.” dedi.

Hanelere Çocuk Desteği Sağlanıyor

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen Çocuk Desteği ile hanelerin çocukları için kullanacakları harcama yükünü azaltmayı hedeflediklerini kaydeden Bakan Göktaş, “Türkiye Aile Destek Programından yararlanan hanelerimize aylık ödeme yapıyoruz.” diye konuştu.Ayrıca çocukların başta eğitim olmak üzere diğer ihtiyaçların karşılanması amacıyla hanelere Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) verdiklerini de bildirdi.

Eğitim yılı öncesinde SYDV’lere kaynak aktarılıyor

Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan çocukların eğitim masraflarının karşılanması amacıyla yılın belirli dönemlerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na (SYDV) periyodik pay aktardıklarının altını çizen Bakan Göktaş, şunları söyledi:

“Çocuklarımızın eğitim hayatlarına kesintisiz bir şekilde devam etmesi, geleceğimiz açısından önem arz ediyor. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı 3.517 TL yardım parası dağıtacak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.