EkonomiGenelTürkiye

Akbank, Taşıt Kredisi Taksitlerini Güncelledi! 300.000 TL Kredi İçin Yeni Ödeme Şartları!

Akbank Taşıt Kredisi Kampanyası Detayları

Akbank, Türkiye’deki kredi imkanlarının kısıtlanmasıyla müşterilere son fırsatlar sunmaktadır. Taşıt kredisi kullanarak araç satın almak isteyen Akbank müşterileri, finansman desteği sağlamaktadır. Ancak taşıt kredisi maliyetleri sürekli olarak değiştiği için bankaların sunduğu bu fırsatlardan en sonuncusu Akbank tarafından duyurulmuştur. Peki, Akbank taşıt kredisi maliyetleri ne durumda?

Akbank Taşıt Kredisi Kampanyası Açıklandı!

Akbank, müşterilerinin taşıt kredisi kullanmaları durumunda karşılaşacakları maliyetler hakkında açıklama yapmıştır. Akbank taşıt kredisi faiz oranında bir değişiklik yaparken, uygulanan faiz oranını açıklamıştır. Ayrıca, taşıt kredisi kampanyası kapsamında müşterilere uygulanan kurallar da duyurulmuştur. Bu kurallar sayesinde müşterilere finansman desteği sağlanmaktadır.

Taşıt Kredisi İçin BDDK Talimatı!

Taşıt kredilerinde bankaların uyguladığı kurallar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından belirlenmektedir. Buna göre, Akbank müşterileri en fazla 48 ay vadeli taşıt kredisi kullanabilmektedir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken önemli bir ayrıntı bulunmaktadır.

BDDK’nın iki yıl önce aldığı ve daha sonra güncellemediği karara göre, 400.000 TL’ye kadar olan araçlar için kredi kullanılırken 48 ay vadeli kredi uygulanabilmektedir. Ancak günümüzde bu fiyat aralığında sıfır kilometre neredeyse ikinci el araba bulunmamaktadır. Bu nedenle bu kuralın işlevsiz hale geldiği söylenebilir. Yine aynı talimatta belirtilene göre, fatura değeri 400.000 TL ile 800.000 TL arasındaki otomobillere 36 ay vadeli taşıt kredisi verilebilmektedir. Bu fiyat aralığında sıfır kilometre otomobiller bulunabilmekte ve bu otomobilleri satın alacaklara taşıt kredisi imkanı sunulabilmektedir.

Taşıt kredisi için üst limit yine BDDK talimatına uygun olarak belirlenmektedir. Bu talimat doğrultusunda taşıt kredisi kullanacak kişilerin alabilecekleri kredi üst limiti, otomobilin fatura değerine göre belirlenmektedir. Fatura değeri 400.000 TL ile 800.000 TL arasında olan araçlara, en fazla yüzde 50 oranında taşıt kredisi verilmektedir. Bu fiyat skalasında yer alan otomobillerin yarısı kadar taşıt kredisi kullanılabilmektedir.

300.000 TL Taşıt Kredisi Masrafı!

Akbank’tan taşıt kredisi kullanılması durumunda aylık faiz oranı yüzde 3,49 olarak uygulanmaktadır. 36 ay vadeli 300.000 TL taşıt kredisi için aylık taksit tutarı ise 17.065 TL olarak hesaplanmaktadır.

Akbank, Taşıt Kredisi Taksitlerini Güncelledi! 300.000 TL Kredi İçin Yeni Ödeme Şartları!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.