EkonomiGenelTürkiye

Halkbank, Ev Alacaklara 800 Bin TL Destek Sağlıyor! Konut Kredisi Faiz Oranlarını Açıkladı!

Halkbank Konut Kredisi Kampanyası

Türkiye’de son 2 yılda ev sahibi olmanın ne kadar önemli olduğu çok daha iyi anlaşıldı. Yükselen kira fiyatlarıyla birlikte birçok kiracı zor durumda kaldı ve insanların ekonomik durumları kira maliyetleri nedeniyle değişti. Bu nedenle, ev satın almak isteyenlerin sayısı rekor kırsa da konut satışlarına yansımadı. Kiralar arttıkça konut fiyatları da yükseldi ve insanlar doğru konut finansmanını beklemeye başladı.

Konut Kredisinde Halkbank Açılımı!

Halkbank’ın konut kredisi kampanyasıyla müşterilere cazip bir konut finansmanı sağlandığı bildirildi. Halkbank’a başvuranlar, uygun faizle konut kredisi çekme imkanı buluyorlar. Kredi taksitlerini ödeyebilecek güce sahip müşteriler, bu destekle ev sahibi olabiliyorlar. Halkbank’ın konut kredisi kampanyasının koşulları da açıklandı.

Konut Kredisi Detayları

Halkbank’tan konut kredisi çekmek isteyenler, bu krediyi 120 ay vadeli olarak kullanabiliyorlar. 10 yıllık bir vadeyle yapılan konut kredisi taksitleri biraz daha düşük olabiliyor. Ancak, asgari ücretle çalışan bir vatandaşın ev sahibi olması zorlaşıyor, çünkü kredi taksitleri biraz yüksek olabiliyor. Finansal gücü olanlar ise Halkbank’tan destek alıp ev sahibi olabiliyorlar. Özellikle birikimi olanlar için ev satın almak biraz daha kolay hale gelebiliyor.

Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranı

Halkbank’ın konut kredisi aylık faiz oranı da açıklandı. Bankanın verdiği bilgilere göre müşteriler, aylık yüzde 2,39 oranında faizle konut kredisi çekebilecekler. Bu faiz oranı piyasa koşullarına göre cazip olabilir. Ancak, daha önceki dönemlerde alışık olduğumuz ucuz konut kredisi faizlerinin üzerinde bulunuyor. O dönemlerde ekonomide bu kadar kırılganlıklar yoktu ve devlet konut alımını kamu bankaları üzerinden desteklemekteydi.

800 Bin TL Konut Kredisi Maliyet Hesaplaması

Halkbank’ın konut kredisi kampanyası kapsamında çekilecek olan kredilerin maliyetleri aylık yüzde 2,39 faiz oranıyla hesaplanmaktadır. 120 ay vadeli 800 Bin TL konut kredisinin aylık taksiti 20.313 TL, toplam kredi maliyeti ise 2.437.640 TL olarak bildirilmiştir. Bu toplam maliyet, günü gününe ödeme yapılması halinde geçerli olmaktadır.

Halkbank, Ev Alacaklara 800 Bin TL Destek Sağlıyor! Konut Kredisi Faiz Oranlarını Açıkladı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.