EkonomiGenelTürkiye

Cumhurbaşkanı müjdeliyor: Gençlere uygun fiyatlı telefon ve bilgisayarlar geliyor!

Gençlere Bilgisayar ve Cep Telefonu Alımlarında ÖTV Muafiyeti Ne Zaman Gelecek?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASI

Türkiye’de fiyatlarının artması, özellikle gençleri olumsuz etkiliyor. Gençler, cep telefonu ve bilgisayar gibi ürünler alırken yüksek fiyatlarla karşılaşıyorlar. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde gençlere bir defaya mahsus olmak üzere ÖTV muafiyeti getirileceğini ilan etti. Seçimlerden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaferle çıkmasıyla birlikte gençler şimdi bu sözün tutulmasını bekliyor.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI’NIN AÇIKLAMASI

Seçimlerden sonra henüz herhangi bir adım atılmamış veya resmi bir bilgilendirme yapılmamış olsa da, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yeni bir açıklama yaparak gençlerin merak ettiği soruyu yanıtladı. Bakan Bak, gençlere vergi muafiyeti sözüyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. Yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda bir bilgilendirme yapacağını söyledi. Bakan Bak, gençlerin önemli olduğunu ve verdikleri sözleri yerine getireceklerini vurguladı.

FİYATLARIN ETKİLENMESİ

Teknolojik ürünlerin vergileri genellikle yüksek olmaktadır. Bu ürünlerin çoğu ithal olduğu için vergi yükü de fazladır. Ancak gençlere verilecek olan ÖTV muafiyeti ile birlikte 20.000 TL’lik bir cep telefonu veya bilgisayarın fiyatı 12.000 – 13.000 TL seviyesine düşebilecektir.

Cumhurbaşkanı müjdeliyor: Gençlere uygun fiyatlı telefon ve bilgisayarlar geliyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.