EkonomiGenelTürkiye

350.000 TL Taşıt Kredisi Halkbank’tan İmkansız Fırsat!

Türkiye Ekonomisinde Taşıt Kredilerine Sınırlamalar Getirilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisindeki bozulan göstergeleri düzeltmek amacıyla sıkı bir politika ortaya koyuyor. Bugün yaptığı açıklamada, taşıt kredilerine sınırlamalar getirilmesini desteklediğini belirtti. Kısa bir süre içinde taşıt kredilerine sınırlamaların getirileceği kesin gözüyle bakılırken, bu adımın otomobil talebini frenleyerek fiyatlardaki yükselişin önüne geçeceği bildirildi.

Halkbank’tan Avantajlı Taşıt Kredisi Kampanyası!

Taşıt kredisi çekmeyi düşünenler için son fırsatlar değerlendirilmeye başlandı. Bankaların kredi limitlerinin azaltılacağı kesinleşirken, ayrıca kredi faizlerinin yükseltilmesi bekleniyor. Tüm bu olumsuz gelişmeler Eylül ayında uygulanmaya başlayacak. Bu nedenle Halkbank’ın mevcut taşıt kredisi kampanyası şu anda adeta bir fırsata dönüştü.

Taksit ve Limit Uygulaması

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından alınan karara göre, taşıt kredilerinde limit ve vade süresi otomobilin fatura değerine göre belirleniyor. Fatura değeri 400.000 TL’ye kadar olan otomobiller için taşıt kredisi süresi belirlenemiyor çünkü bu fiyatta araç bulunmamaktadır.

400.000 TL – 800.000 TL arası fatura değerine sahip otomobiller için Halkbank müşterilerine uygun taşıt finansmanı sağlıyor. Bu fiyat aralığındaki araçlar için 36 aya kadar vade ile taşıt kredisi verilebiliyor. Müşteriler bu fiyat aralığındaki bir otomobil için kredi başvurusu yaparlarsa, %50 oranında kredi kullanabiliyorlar. Örneğin, 800.000 TL değerindeki bir sıfır kilometre otomobil için en fazla 400.000 TL taşıt kredisi kullanılabiliyor. Verilen kredi limitinin zamanla değişeceği ve bu nedenle taşıt kredisi kullanmanın tam zamanının bugün olduğu uzmanlar tarafından dile getirilmeye başlandı.

350.000 TL Taşıt Kredisi Maliyet Hesaplaması

Halkbank’ın taşıt kredisi kampanyası kapsamında müşterilere aylık %3,15 faizle kredi imkanı sunuluyor. 36 aylık vadeli 350.000 TL tutarında kredi kullananlar, her ay 18.754 TL tutarında kredi taksit ödemek zorunda kalıyorlar. Bu 350.000 TL’lik kredi için müşteri, 36 aylık vade boyunca toplamda 675.167 TL geri ödeme yapmaktadır.

350.000 TL Taşıt Kredisi Halkbank'tan İmkansız Fırsat!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.