EkonomiGenelTürkiye

Yusuf Tekin’den Öğretmenlere Yeni Eğitim Öğretim Yılına Dair Mektup

Millî Eğitim Bakanı: Öğretmenlere Başarılar Diliyorum

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılına özel bir mektup göndererek öğretmenlere başarı dileklerini iletti.

Değerli öğretmen arkadaşlarım, size içtenlikle selamlarımı iletiyorum. Sizler, Türkiye’nin müreffeh yarınlarını inşa eden kutsal meslek mensuplarısınız. Eğitilmiş, kültürlü ve tüm yönleriyle donanmış çocuklarımızın büyüme süreçlerinde sizleri unutmayacağız. Yarını bugünden inşa etme evrensel gerçeğiyle, biz eğitimciler olarak gelecek nesilleri çağımızın gereksinimlerine uygun bir şekilde hazırlamak için çaba göstereceğiz. Sadece zihinlerine değil, kalplerine de dokunan her öğretmen, çocuklarımız için anlamlı bir dünya oluşturacak ve hatırlanması gereken en kutsal ve hüzünlü anılarda yer alacaktır.

Öğretmenliğin Kutsallığı ve Fedakarlıklarınız

Bizim kendi öğretmenler odamızdaki sohbetlerde olduğu gibi, sizin emek yorgunluğunuzun, merhametinizin ve ulvi mutluluğunuzun her zaman ruhunuzdan yüzünüze yansıması beni mutlu etmektedir. Çocuklarımızı kendi çocuklarımız gibi sahiplenmeniz ve konuşmaya değer her konunun çocuklarımızla ilgili olması, sizinle geçirdiğim her değerli anımda hissettiğim duygusal anlar arasında yer almaktadır. Türkiye’nin bugünlere gelebilmesi için geçmişten bugüne kadar eğitim ordumuzun üstlendiği görev, “bir öğretmen maaşıyla üç çocuğu okutmuş” kahramanlarımızın seslendirdiği bitmeyen şarkımızdır. Yıllarca inançla ve kutsal bir görev olarak yerine getirdiğimiz öğretmenlik, geleceğimizin inşasında size olan borcumuzu ödeyemeyeceğimizin bir ifadesi, maddi karşılıkla ölçülemeyecek çabanızın manevi bir bilincidir.

Öğrencilerimizi Türkiye’nin Geleceği Olarak Görüyoruz

Değerli meslektaşlarım, Türkiye’nin siyasi, ekonomik ve teknolojik bağımsızlığı, günümüz dünyasında söz sahibi olmanın bir önkoşuludur. Siz değerli mesai arkadaşlarım, her bir çocuğumuzu Türkiye’nin bir taşı olarak görmekte olduğunuzu çok iyi biliyorum. Türkiye, büyük devletlere dönüşürken bilgiyi ve bilgeliği değerli öğretmenlerimizin öğretme vasıtasıyla kaynak olarak kullanmış ve gelecek nesillere kurucu medeniyet bilincini aktarmayı başarmıştır. Tarih boyunca Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli ve Edebâli gibi birçok ulu bilgenin öğretmenleri tarafından yetiştirilip yetkinlik kazandığını biliyoruz. Bu süreç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde oluşturduğumuz Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, bilgiyi, ahlakı ve değerleri siz öğretmenlerimiz aracılığıyla çocuklarımıza aktararak daha sağlam temellere oturtacağız.

Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı, başarılı ve sağlıklı geçmesini dilerken, sizin yüzlerinizdeki umutsuz mutluluğun bitmeyen şarkımızla devam etmesini temenni ediyor, her birinize selamlarımı iletiyorum.””

Yusuf Tekin'den Öğretmenlere Yeni Eğitim Öğretim Yılına Dair Mektup

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.