EkonomiGenelTürkiye

81 Gün Kaldı! Devletten 4.450 TL Yardım Ödemesi Almayı Unutmayın!

**Türkiye’de Sosyal Yardım Programları ve İşsizlere Verilen Destekler**

**Türkiye’de Sosyal Yardım Programları Genişletildi**

Türkiye’de sosyal yardım politikaları son dönemlerde oldukça geliştirildi. İhtiyaç sahibi olsun veya olmasın bir şekilde devlet sosyal yardımı vatandaşlara ulaştırıyor. Her vatandaş grubu için ayrı bir sosyal yardım programı uygulanıyor. Koşulları uyan vatandaşlar başvuru veya diğer işlemleri yaparak bu ödemeleri alma imkanına sahip oluyorlar. Başvuru yapmayan veya hiç ilgilenmeyenler ise bu ödemeleri devlete bırakıyorlar ve almaları gerekmesine rağmen paraları yanıyor.

**Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımları Yönetiyor**

Sosyal yardımlara dair tüm süreçler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yönetiliyor. Aile Bakanlığı farklı farklı sosyal yardım programlarını uyguluyor. Bu uygulama aşamasında ise devreye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları giriyor. Bu kurum üzerinden sosyal yardım talepleri alınıp değerlendiriliyor veya sosyal yardım alacak kişiler ayrıca belirleniyor.

**İşsiz Vatandaşlara Devlet Destek Veriyor!**

Türkiye’nin önemli ekonomik sorunlarından birisinin de işsizlik olduğu biliniyor. İşsizlik nedeniyle çok sayıda aile sosyal yardım alacak durumdalar. Bu vatandaşların sosyal yardım alacak konumdan çıkarılmaları ise onların düzenli bir gelire sahip olmaları ile mümkün oluyor. Bu şekilde, ihtiyaç sahibi aileler ekonomik olarak daha iyi bir duruma geliyorlar. Aile Bakanlığı da tam olarak buna dair bir sosyal yardım programı uyguluyor.

Aile Bakanlığı’ndan sosyal yardım alan hanelerde yaşayan vatandaşların bazılarının çalışmalarına dair herhangi bir engel bulunmuyor. Bu hanelerde yaşayan ve çalışabilir durumda olan 18-55 yaş arası vatandaşlar iş bulamadıkları için sosyal yardıma muhtaç durumdalar. İşte bu vatandaşları düştükleri bu girdaptan yine Aile Bakanlığı kurtarıyor.

**İŞKUR ve Aile Bakanlığı İşbirliğiyle İşsizlere Yardım**

Aile Bakanlığı bu çalışabilir durumdaki vatandaşları önce tespit ediyor ve ardından İŞKUR ile işbirliği yapıyor. İŞKUR bu kişilere uygun olabilecek iş ilanlarını tespit edip, bu vatandaşları iş görüşmesine yönlendiriyor. Yapılan iş görüşmesinde işveren ile buluşan işsiz vatandaş anlaşması halinde sigortalı bir işe sahip oluyor. Alacağı aylık maaş ise en az asgari ücret tutarında oluyor. Bir anda aylık 11.402 TL tutarında gelire sahip olan vatandaşa verilen imkan bununla sınırlı değil.

Aile Bakanlığı işe giren bu vatandaşa İşe Başlama Yardımı da veriyor. Sadece işe girdiği için bu vatandaş 4.471 TL nakit ödeme alıyor.

81 Gün Kaldı! Devletten 4.450 TL Yardım Ödemesi Almayı Unutmayın!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.