EkonomiGenelTürkiye

Ehliyet Sahiplerinin 15 TL Ödemesi Zorunlu! 4 bin 64 TL Cezası Bulunuyor!

### Yeni Tip Ehliyet Alım İşlemleri İçin Son Başvuru: 31 Aralık 2024

B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! Başvurular 6-16 Ekim arasında alınacak

Araç ve ehliyet sahipleri SAKIN YAPMAYIN! 20.342 TL para ve EHLİYETE EL KOYMA CEZASI kesiliyor

#### İç İşleri Bakanlığı, Eski Tip Ehliyetlerin Düzenlenmesi İçin Harekete Geçti

İç İşleri Bakanlığı, sürücü belgelerinin değiştirilmesi için bir düzenleme başlatmıştır. Bu düzenlemeyle, sürücülerin eski tip ehliyetleri yerine yeni tip ehliyetlere geçmeleri gerekmektedir. Son başvuru tarihi olan 31 Aralık 2024’ten sonra eski tip ehliyetler geçerli olmayacak ve sürücüler bu ehliyetle trafiğe çıkmamış olacaklardır.

#### 2024 Yılına Kadar Yeni Tip Ehliyet Kullanımı Zorunludur

Eski tip sürücü belgesi kullanımının kaldırılması için sürücülerin en geç 2024 yılının sonuna kadar yeni tip ehliyet kullanımına geçmiş olması gerekiyor. Aksi durumda, ehliyetinizin eski tip olmasına bağlı olarak ödeyeceğiniz ceza miktarı oldukça yüksek olacak. Bu nedenle, ehliyetinizi değiştirmek için zamanında başvuruda bulunmanız önemlidir.

#### Son Başvuru Tarihi: 31 Aralık 2024

İç İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, sürücü belgesini değiştirmek isteyenlerin son başvuru tarihi olan 31 Aralık 2024’e kadar başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Ehliyetini bu tarihten sonra değiştirmeyen sürücüler, idari para cezasına çarptırılacaktır. Bu yıl için ceza miktarının 4.064 TL olduğu belirtilirken, önümüzdeki yıl bu cezanın yeniden derleme oranına göre artabileceği bildirilmiştir.

Resmi olarak açıklandı! O kişilere 2.568 TL para cezası kesilecek

#### Ehliyet Değiştirme Ücreti Ne Kadar?

Ehliyet değiştirme işlemi için ödemeniz gereken ücret hakkında merak edilenler bulunmaktadır. Nüfus müdürlüklerine başvurarak yapacağınız bu işlem için ilk olarak kağıt bedelini ödemeniz gerekmektedir. Kağıt bedeli 13 TL, vakıf payı bedeli ise 2 TL olmak üzere toplamda 15 TL ödeme yapmanız gerekmektedir.

Sürücü belgelerini yenilemeyen sürücüler, son tarihten sonra eski tip ehliyetleri iptal edilecek ve aslında geçersiz bir ehliyetle trafiğe çıkmış olacaklardır. Bu nedenle, ehliyetinizi zamanında değiştirmeniz ve gerekli başvuruyu yapmanız önemlidir.

Ehliyet Sahiplerinin 15 TL Ödemesi Zorunlu! 4 bin 64 TL Cezası Bulunuyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.