EkonomiGenelTürkiye

Duyuruldu! Artık 5 TL’ye!

Zam Yağmuruna Uğrayan Halk Ekmeği: Uşak’ta Ekmek Fiyatlarına Zam Geldi

Uşak Belediyesi tarafından üretilen Halk Ekmek, zam yağmurunun etkisiyle birlikte fiyat artışına maruz kaldı. Seçimlerin ardından başlayan zam furyası, Ankara ve İstanbul’un akabinde Uşak’ta da halk ekmek fiyatlarına yansıdı. Normal fırınlarda daha önce 5 TL’ye satılan 210 gram ekmek, 250 grama çıkarılarak 7,5 TL’ye yükseltilmişti. Ancak Uşak Belediyesi’nin ürettiği 230 gram Halk Ekmek ise 1 Ağustos itibarıyla 5 TL’ye satılmaya başlandı.

Uşak Belediyesi yetkilileri, halk type ekmeğin Ocak 2023 tarihinden bu yana 7 ay boyunca 3 TL olarak satıldığını belirterek, artan akaryakıt ve diğer maliyetlerin zammın gerekçesi olduğunu açıkladılar. Uşak Halk Ekmek Fırını, 2013 yılında Aybey Mahallesi’nde Uşak Belediyesi tarafından kurulmuş ve düşük gelirli ailelerin ekonomik olarak ekmek tüketimini sağlamayı amaçlamıştı. Belediyeye ait yaklaşık 20 satış noktasında halka ulaşan Halk Ekmek, şehir içerisinde düşük gelirli ailelerin yaşadığı semtlerde sunulmaktadır.

Yeni zam kararıyla birlikte Halk Ekmek büfelerinden ekmek almak isteyen vatandaşlar, 3 TL yerine artık 5 TL ödeyecekler. Zam oranının bu şekilde uygulanmasıyla birlikte vatandaşlar ekonomik zorluklar yaşayabilecekler. Uşak halkı, ekmek gibi temel bir gıda maddesindeki zamdan etkilenirken, hayat pahalılığından dolayı daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalma ihtimali söz konusu olabilir.

Sonuç olarak, zam yağmurunun etkisiyle birlikte Uşak’ta halk ekmek fiyatlarına zam yapıldığı açıklandı. Vatandaşlar, artan maliyetler ve akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle ekmek fiyatlarının yükseldiği gerekçesiyle karşı karşıya kaldılar. Ekonomik zorluklar ve hayat pahalılığı ise vatandaşların yaşadığı sıkıntıları daha da derinleştirebilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.