EkonomiGenelTürkiye

“Dışişleri Bakanlığı, KPSS Şartsız Personel Alımlarıyla İş İmkanı Sunuyor!”

Kamu Personeli Alımı Haberleri

Dışişleri Bakanlığı 110 Personel Alımı Yapıyor

Dışişleri Bakanlığı son dakika haberi yayımladı. Yayımlanan ilana göre 110 personel alımı yapılacaktır. Bu alımlar kapsamında 62 İngilizce, 25 Almanca-Fransızca, 2 Rusça, 15 Arapça-Farsça, 3 İspanyolca-İtalyanca-Portekizce, 2 Çince-Japonca ve 1 Yunanca personel alımı gerçekleştirilecektir. Giriş sınavına kontenjanın 10 katı kadar aday, sınava davet edilecektir.

Devlet Personeli Alımı Müracaat Koşulları Nelerdir?

Devlet Personeli alımı için başvuru yapacak adayların, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına sahip olmaları ve sabıka kaydı bulunmamaları gerekmektedir. Ayrıca KPSS şartı olmadığı için mülakat sınavı ile alım yapılacaktır. İşe alınacak adaylardan, bakanlık tarafından yapılacak arşiv ve güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması istenmektedir.

Müracaat Koşulları Şunlardır:

  • Sabıka kaydı olmamak
  • KPSS şartı aranmamakta
  • Arşiv ve güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak
  • Kamu haklarından yoksun bırakılmamış olmak
  • Medeni haklarınızı kullanmanıza engel durumunuz olmaması
  • Sosyal Güvenlik kurumları tarafından emeklilik veya yaşlılık aylığı almamak

Adayların, lisans düzeyinde uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, finans, çalışma ekonomisi, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden birinde eğitim almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca 01.01.2023 tarihi baz alınarak, 36 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir. Alımlar, adayların meslek kanununda belirtilen unvanlara göre yapılacaktır.

Bakanlık İlanlarına Başvurular Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana başvurular, 15 Ağustos 2023 tarihinde başlayacak ve 29 Ağustos 2023 tarihinde sona erecektir. Adaylar, başvurularını e-Devlet üzerinden “Dışişleri Bakanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya “Kariyer Kapısı” internet adresi üzerinden çevrim içi olarak yapacaklardır.

Başvuru kılavuzu için lütfen tıklayınız.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.