EkonomiGenelTürkiye

“5 Bin TL’lik 100 Yıl Emekli İkramiyesi Ödeme Tarihi Açıklandı”

Emeklilere Bir Defaya Mahsus 5 Bin Lira Ödeme Yapılacak

Emekli İkramiyesinden 8 Milyon Kişi Yararlanamayacak

1 Gün Bile Olsa Bunu Yapan Emekliye İkramiye Ödenmeyecek

Ödeme Takvimi Ortaya Çıktı

Emeklilerin en düşük maaşına Mart ayından beri zam yapmayan hükümet, ek zam taleplerine bir çözüm bulmak için bir defaya mahsus olacak şekilde emeklilere 5 bin lira ödeme kararı aldı. Bu ödeme ile vatandaşlara bir tür sus payı verilecek.

9 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan düzenleme, 25 Ekim’de Meclis’ten geçerek yasalaştı. Ülkede 15 milyonun üzerinde emekli olmasına rağmen, halihazırda çalışan ve 8 milyona yakın olan emeklilerin ikramiye ödemesini alamayacak olmaları, bu ödemelerin emeklilerin yarısından fazlasına verilmeyeceği anlamına geliyor.

Meclis’te yapılan son dakika düzenlemesi ile ikramiye kapsamı daha da daraltıldı.

Kanun teklifinin 10. maddesi gereği, Ekim ayında bir gün bile sigortalı çalışmış olan emekliler, 5 bin liralık ikramiye ödemesinden faydalanamayacaklar. Bu karar, ikramiye uygulamasından çalışanları muaf tutarak kısıtlamanın delinmesinin önüne geçmeyi amaçlamaktadır.

Buna rağmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikramiye ödemelerinin 15 Kasım tarihine kadar hesaplara yatırılacağını ifade etmiştir. Ancak, bu tarih hakkında yeni bir detay henüz paylaşılmamıştır.

Geçmiş yıllardaki ikramiye ödemeleri göz önüne alındığında, emekliler için muhtemel tarih aralığı ortaya çıkmaktadır.

SGK uzmanlarına göre, bu yıl bir defaya mahsus olmak üzere Ramazan ve Kurban Bayramları’nda yapılan emekli ikramiye ödemelerine eklenen uygulama için muhtemel tarih 6-10 Kasım arasında olacaktır.

İkramiye ödemeleri, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı olmak üzere üç farklı kategoriye ayrılarak tarihlendirilecektir. Geçmiş yıllardaki uygulamaya benzer şekilde, en fazla sayıda olan gruba, yani SSK emeklilerine ödeme yapılması planlanmaktadır. Emeklilerin kimlik numaralarına göre ödemeler gerçekleştirilecek ve ardından Bağ-Kur ve emekli sandığı için işlemler yapılacaktır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.