EkonomiGenelTürkiye

ABD bankası sürpriz bir tahminde bulunarak Merkez Bankası faiz oranını açıkladı

Faiz Kararları Türkiye Ekonomisine Nasıl Yön Veriyor?

Piyasalar Nasıl Karşılıyor?

Piyasalar, Merkez Bankası’nın faiz artırım kararlarını destekliyor, ancak yetersiz buluyor. Piyasaların enflasyona yakın veya daha yüksek faizler istemesine rağmen, bu istek gerçekleşmiyor. Yabancı sermayenin Türkiye’ye sınırlı giriş yapmasının nedeni, Merkez Bankası’nın yeni yönetiminin bu konuda yeterli adımlar atmamasıdır. Bu durumda, yeni faiz kararları bekleniyor.

Bank of America’dan Yeni Faiz Tahmini!

ABD merkezli dev banka Bank of America, Merkez Bankası’nın Ağustos ayında alacağı faiz kararına ilişkin yeni bir tahminde bulundu. Bankanın yayınladığı rapora göre, Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu, Ağustos ayında politika faizini %17,50’den %20’ye yükseltecek. 250 baz puanlık bir faiz artışı yapılacak ve bu artış, 2023 yılında yapılan son faiz artışı olacak. Merkez Bankası, yerel seçimlerin ardından, yani 2024 Nisan ayına kadar politika faizini %20 olarak koruyacak ve herhangi bir değişiklik yapmayacak.

Cari Açık Tahmini Değişti!

Bank of America, Türkiye’nin 2023 yılında vereceği cari açık tahmininde değişiklik yaptı. Önceden Türkiye’nin 2023 yılındaki cari açığının 36 milyar dolar olacağı açıklanmıştı. Ancak banka, bu tahminin revize edilmesi gerektiğini belirtti. 2023 yılı cari açık tahmini 42 milyar dolara yükseltildi. Bu revizyonda altın ithalatına getirilen kısıtlamanın olumlu etkisi bulunuyor, ancak Merkez Bankası’nın bu yıl rezerv biriktiremeyeceği ifade ediliyor.

Merkez Bankası Ağustos 2023 Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

Merkez Bankası’nın Ağustos 2023 faiz kararı, 24 Ağustos 2023 Perşembe günü yapılacak olan Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısında açıklanacak. Karar, saat 14:00’da duyurulacak.

ABD bankası sürpriz bir tahminde bulunarak Merkez Bankası faiz oranını açıkladı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.