EkonomiGenelTürkiye

Ev Hanımlarına Emeklilik Hakkı: İki Maaşın Yeni Kapısı!

Ev Hanımlarına Emeklilik Hakkı Veren Yeni Düzenlemede Neler Değişiyor?

PRİM ÖDENMESİ GEREKECEK!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla ev hanımlarına emeklilik hakkı verilmesi için hazırlıklara başlamıştır. SGK sisteminde emeklilik hakkı kazanılabilmesi için prim ödemesi gerekmektedir. Ev hanımları da emekli olabilmek için prim ödemek zorunda kalacaklar. Yapılan yeni düzenlemeyle ev hanımları isteğe bağlı sigorta yaptırabilecekler ve böylece emeklilik kapısını aralayacaklar. Ayrıca devlet, bu primlerin üçte birini karşılayacak.

EMEKLİLİK PRİM ŞARTI NASIL BELİRLENECEK?

Ev hanımlarının emeklilik prim şartları, çocuk sayısına bağlı olarak belirlenecektir. Çok çocuk sahibi olanlar, daha düşük prim şartlarıyla emeklilik hakkı elde edebileceklerdir. Ev hanımlarına Bağkur üzerinden emekli olma imkanı sağlanacak ve Bağkur prim şartı 7200 güne düşürülecektir. Her bir çocuk için 1 yıl ekstra prim kazanacak olan ev hanımları, 3 çocuk sahibi olduklarında 3 yıl daha fazla çalışmış sayılacaklar. Ayrıca emeklilik yaşları da 3 yıl daha düşürülecektir.

NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALACAKLAR?

Ev hanımlarının alacakları emekli maaşları, ödedikleri primlere bağlı olarak hesaplanacaktır. Yüksek seviyede prim ödeyen ev hanımları, daha yüksek miktarlarda emekli maaşı alabileceklerdir. Ancak, çok büyük bir fark oluşmayacaktır. En düşük prim ödeyen ev hanımları ise 7.500 TL maaşla emekli olabileceklerdir.

Ev Hanımlarına Emeklilik Hakkı: İki Maaşın Yeni Kapısı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.