EkonomiGenelTürkiye

5 Yıl Öncesinden Emekli Olabilme Şansı! Başvurunuzu Hemen Yapın ve Aylık Alma Fırsatını Yakalayın!

**Bağ-Kur Primlerinin Düşürülmesiyle Çiftçiler ve Esnaflar Daha Erken Emekli Olacaklar**

**Bağ-Kur Primleri Azaldı, Emeklilik Süresi Kısalıyor!**

Yeni torba yasa ile birlikte, Türkiye’nin gündem haberlerinden biri olan bağ-kur primlerinin düşürülmesi konusu netleşmeye başlamış durumda. Bağ-kurlu, çiftçi ve esnafların daha erken emekli olabilmesini hedefleyen bu hamle, torba yasa kapsamında yapılan yeni düzenlemelerle hayata geçecek. Prim ödeme süresinin kısaltılmasıyla birlikte, vatandaşlar daha hızlı ve kolay bir şekilde emekli olabilecekler. Bu düzenlemeyle birlikte, bağ-kur’lu, çiftçi ve esnafların emeklilik hayalleri daha erken gerçekleşebilecek.

**SSK ve Bağ-Kur Prim Günleri Eşitleniyor!**

Yeni torba yasa ile birlikte, çiftçiler ve küçük esnaflar için müjdeli bir gelişme yaşanıyor. Bağ-kur’lu vatandaşlar için yapılan düzenlemeyle birlikte, erken emeklilik imkanı sağlanacak. Meclise sunulacak olan torba yasa içerisinde, bağ-kur’luların prim ödeme şartlarında önemli değişiklikler yapılacak. Bu değişiklikler sonucunda, çiftçi ve küçük esnaflardan oluşan 1 milyondan fazla kişi, emeklilik hayaline 5 yıl daha erken kavuşabilecek. Prim gün sayısının düşmesiyle birlikte, bağ-kur’lu vatandaşlar büyük bir prim indiriminden faydalanabilecekler. Önceki şartlara göre, prim gün sayısı 9.000 günden 7.200 güne düşecek olan düzenleme, sigortalı vatandaşların 1.800 gün daha az prim ödeyerek emekli olmalarını sağlayacak.

**Bağ-Kur Emeklilik Prim Gün Şartları**

Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanları ile bağ-kur’lu çalışanlar arasında 1.800 gün yani 5 yıllık bir fark ortadan kalkmış olacak. Emeklilik prim gün süresinin eşitlenmesi, 1 milyondan fazla vatandaşa erken emekli olma fırsatı sunacak. Bağ-kur’da emeklilik şartları kadınlar için 20 yıl, erkekler için ise 25 yıl olarak belirlenmiştir. Kısmi emeklilik için ise kadınlarda 50 yaş ve üzeri ile 15 tam yıl, erkeklerde ise 55 yaş ve 15 tam yıl gerekmektedir.

Bu düzenlemeler sayesinde, çiftçiler ve esnaflar daha erken emekli olma imkanına sahip olacaklar. Yeni torba yasa ile birlikte hayata geçecek olan bu düzenlemeler, bağ-kur’lu vatandaşların emeklilik süreçlerini kolaylaştıracak ve daha erken bir şekilde emekli olabilmelerini sağlayacak. Bu gelişmeyle birlikte, Türkiye’de emeklilik sistemine ilişkin önemli adımlar atılmış olacak.

5 Yıl Öncesinden Emekli Olabilme Şansı! Başvurunuzu Hemen Yapın ve Aylık Alma Fırsatını Yakalayın!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.