EkonomiGenelTürkiye

2023/2 KPSS Kılavuzuyla 3 Bin Memur Alımı Duyurusu

KPSS 2023/2 Kılavuzu ile Kamuya Memur Alımı Duyurusu

KPSS 2023/2 kapsamında yapılacak olan memur alımları için ÖSYM Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. ÖSYM tarafından yıl içerisinde 2023/1 ve 2023/2 olmak üzere iki memur ataması gerçekleştirilmektedir. 2023/1 atama işlemleri geçtiğimiz günlerde tamamlanmış ve sonuçlar açıklanmıştır. Şimdi ise birçok aday 2023/2 atamalarını beklemektedir. Bu makalede 2023/2 memur alımı hakkında detayları bulabilirsiniz.

2023/2 Kılavuz İle Yapılacak Olan Memur Atamasında Kontenjan Nasıl Olacak?

Lise mezunları için memur, bilgisayar işletmeni, vagon teknisyeni, şoför, hizmetli, sağlık teknisyeni ve teknisyen gibi pozisyonlarda atama yapılacaktır. Önlisans mezunları arasından gişe memuru, ambar memuru, iş makinesi sürücüsü, sağlık teknikeri, aşçı, hemşire, tekniker, sekreter, koruma ve güvenlik görevlisi, memur, muhasebeci, şoför, teşkilat memuru, VHKİ, ambar memuru, ARFF memuru, programcı, bilgisayar işletmeni, takip memuru ve enformasyon memuru pozisyonlarına atama yapılacaktır. Lisans mezunları arasında ise kimyager, sosyal çalışmacı, mühendis, fizikçi, grafiker, istatistikçi, müze araştırmacısı, perfüzyonist, psikolog, mütercim, argon memuru, ARFF memuru, avukat, bilgisayar işletmeni, şehir plancısı, programcı, memur, deniz mühendisi, sekreter, veteriner hekim, aktüer, antrenör, tüketici hakem, VHKİ, kütüphaneci, matematikçi, merkezi satın alma uzmanı, mimar ve mühendis gibi pozisyonlarda atama yapılacaktır.

KPSS Puan Şartı Ne Olacak?

2022 Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için P-93, önlisans mezunları için P-94 ve lisans mezunları için ise P-3 puan türünde, kurumlar tarafından istenilen asgari düzeyde puan alınması gerekmektedir.

KPSS 2023/2 Kılavuzu Ne Zaman Yayınlanacak?

ÖSYM tarafından 2023/2 KPSS kılavuzu, 20 Aralık 2023 – 27 Aralık 2023 tarihleri arasında yayımlanması beklenmektedir. Atamalar mülakat sınavı olmadan gerçekleştirilecektir.

Kılavuzun yayımlanmasıyla ilgili güncel bilgilere ulaşmak için cep uygulamalarımızı takip edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.